ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Στα πλοία της ANEK Lines οι εκδηλωσεις της Παγκρητίου και της ΠΟΚΣ

Στα πλοία της ANEK Lines οι εκδηλωσεις της Παγκρητίου και της ΠΟΚΣ
Τα κορυφαία Κρητικά Σωματεία του τόπου, η “Παγκρήτιος” & η “ΠΟΚΣ” για μία ακόμα χρονιά επιβεβαίωσαν την προτίμησή τους στην ΑΝΕΚ LINES και υποδέχτηκαν στα πλοία της εταιρείας, στην καρδιά του χειμώνα, εκατοντάδες Κρήτες και φίλους της Κρήτης.

Αφορμή για το καθιερωμένο αντάμωμα των εκτός Κρήτης Κρητών, οι γεναριάτικες εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των παραπάνω συλλόγων.

Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΕΝΩΣΗ, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, την Κυριακή 19/1 στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ» που βρισκόταν στον Πειραιά. Στην εκδήλωση της ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ, που εκπροσωπεί τις πεντακόσιες χιλιάδες Κρητικούς της Αττικής, το παρών έδωσαν δεκάδες Κρητικά Σωματεία, Εκκλησιαστικές, Πολιτικές και Λιμενικές Αρχές.

Καλωσορίζοντας τους παριστάμενους ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γιώργος Κατσανεβάκης, ευχήθηκε καλή χρονιά με ομόνοια και αισιοδοξία, τόνισε ότι η ΑΝΕΚ LINES ήταν και παραμένει σταθερά δίπλα στην Κρήτη και τους Κρήτες και έκλεισε αισιόδοξα με μία μαντινάδα: « Εγώ θα κάνω όνειρα, και αλήθεια αν δεν γίνουν, μου φτάνει που προσπάθησα όνειρα να μην μείνουν”.

Ωστόσο, την ΑΝΕΚ LINES επέλεξε για 11η φορά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων για το ετήσιο ραντεβού των μελών της. Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΟΚΣ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26/1 στο «ΚΡΗΤΗ ΙΙ». Στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του πολιτικού χώρου & της τοπικής αυτοδιοίκησης, κρητικά σωματεία, εκπρόσωποι από τους μεγαλύτερους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ελλάδας και πολλοί – πολλοί φίλοι.

anek-somateia01

Οι εκατοντάδες προσκεκλημένοι των Κρητικών συλλόγων συναντήθηκαν για δύο συνεχόμενες Κυριακές στα πλοία της ΑΝΕΚ, αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά, διασκέδασαν με γνωστά κρητικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και απήλαυσαν πλούσια κεράσματα πάντα με τη γνωστή κρητική φιλοξενία και την ευγένεια των πληρωμάτων της ΑΝΕΚ LINES.

Η ΑΝΕΚ, ακόμα και σε δύσκολες εποχές, πιστή στο Γεναριάτικο Ραντεβού των Μεγάλων Κρητικών Σωματείων, φιλόξενη, καταφέρνει να συνδέει και να ενώνει όμορφους ταξιδιωτικούς προορισμούς, Κρήτες και φίλους τους Κρήτης.