ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»- Μια σειρά που ενώνει το παρελθόν με το παρόν

«Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»- Μια σειρά που ενώνει το παρελθόν με το παρόν

Το ντοκιμαντέρ «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», με θέμα τη ζωή, τη διδαχή και την ιστορική μορφή του Αποστόλου Παύλου παρουσιάσθηκε στις 30 Ιουνίου σε ειδική προβολή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία στην Ρώμη.

Το ιστορικό αυτό ντοκιμαντέρ, έξι επεισοδίων, γυρίστηκε στην Ιερουσαλήμ, στην Ελλάδα, στον Λίβανο, στην Ιταλία, στην Τουρκία, στη Μεγάλη Βρετανία, στη Συρία και στην Κύπρο. Κύριος στόχος του σκηνοθέτη Γρηγόρη Καραντινάκη ήταν να ενώσει το παρελθόν με το παρόν, σε ένα ταξίδι που συμπεριλαμβάνει μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ναούς.

Η σεναριογράφος του ντοκιμαντέρ, Αναστασία Μάνου, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι το «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» προκάλεσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κατά την παρουσίασή του στις Κάννες, την περασμένη άνοιξη, ενώ πρόκειται να παιχτεί σύντομα στη Γερμανία και στην Πολωνία.

Η παραγωγή είναι της White Fox, με συμπαραγωγό το κανάλι ΟΤΕ History Channel. Τα γυρίσματα έγιναν και σε χώρες στις οποίες επικρατούν εντάσεις και βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές συγκρούσεις, με ουσιαστικούς κινδύνους που θέλησε να αψηφήσει το σύνολο των μελών της παραγωγής.

«Επιλέξαμε για τη σειρά αυτή όχι ένα τουριστικό οδοιπορικό, αλλά μια σύνθεση γεωγραφικών σημείων με έντονη ιστορική αναφορά, τόσο για τον Απόστολο Παύλο όσο και για την πορεία του Χριστιανισμού», τόνισε η σεναριογράφος, κατά την εκδήλωση που οργανώθηκε στην ελληνική πρεσβεία στην “Αιώνια Πόλη”, προσθέτοντας ότι η σειρά είναι μεταγλωττισμένη τόσο στα ιταλικά όσο και σε πολλές άλλες γλώσσες.

«Ο Απόστολος Παύλος, ο οποίος κήρυξε τον λόγο του Θεού στα ελληνικά και ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του στη Ρώμη, είναι ένας σημαντικότατος κρίκος που συνδέει τις δυο αυτές μεσογειακές χώρες», τόνισε, από την μεριά του, ο Έλληνας πρέσβης στην ιταλική πρωτεύουσα, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

«Πρόκειται σίγουρα για μια ιδιαίτερα πολυσύνθετη προσωπικότητα, η οποία και αλλάζει στην πορεία της ζωής της. Μετεξελίσσεται σε κάτι το πολύ διαφορετικό σε σχέση με αυτό που είναι στην αρχή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Καραντινάκης.

Όπως τόνισε ο Έλληνας δημιουργός, «σε μια εποχή στην οποία ζούμε εξάρσεις φανατισμού, είναι σαφώς σημαντικό να προσεγγίζουμε μια προσωπικότητα που μπορεί πράγματι να χαρακτηρισθεί σπάνια πνευματική».

«Ο Απόστολος Παύλος σήκωσε στην πλάτη του και μας έφερε, μας παρουσίασε μια καινούρια θέαση σε ό,τι αφορά τον άνθρωπο. Και με κέντρο τον άνθρωπο, έδωσε μιαν άλλη διάσταση στον Χριστιανισμό, εκείνη που γνωρίζουμε σήμερα. Είναι ένα από τα κύρια στοιχεία που προσπαθούμε να αναδείξουμε στο ντοκιμαντέρ αυτό που του αφιερώσαμε», υπογράμμισε, τέλος, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης μας.