Στεφάνι στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης σε Ρέθυμνο και Χανιά από τον Περιφερειάρχη

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετείχε και κατέθεσε Στέφανο στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους ήρωες της Ιστορικής Μάχης της Κρήτης που έγιναν σήμερα σε Ρέθυμνο στη σχολή Αστυνομίας και Χανιά (Μάλεμε) ενώ χθες κατέθεσε Στέφανο στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης στο Ηράκλειο σε αντίστοιχη εκδήλωση.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε μήνυμα-δήλωση του για την ιστορική Μάχη της Κρήτης αναφέρει: «Είναι διαχρονικά τα μηνύματα της ιστορικής επετείου για τα ιδανικά της ελευθερίας της αλληλεγγύης , της συμπόρευσης όλων μας ώστε η χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον. Η Μάχη της Κρήτης, με την πρωτόγνωρη στον κόσμο παλλαϊκή αντίσταση, συγκαταλέγεται από τους ιστορικούς στα σημαντικότερα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μνήμες ζωντανεύουν και τα συναισθήματα όλων μας είναι διάχυτα τιμώντας την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με εκδηλώσεις στο νησί, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Στεφάνι στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης σε Ρέθυμνο και Χανιά από τον Περιφερειάρχη

Ο αγώνας, το πείσμα των Κρητικών για την ελευθερία και την δημοκρατία καθόρισαν τις τύχες του πολέμου, αφού, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των εισβολέων: η μάχη είχε μεγάλη διάρκεια και τα επίλεκτα γερμανικά στρατεύματα υπέστησαν σκληρή δοκιμασία και σημαντικές απώλειες, από τις συμμαχικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν και με κάθε τρόπο ανέτρεψαν τα επιχειρησιακά σχέδια του Χίτλερ. Αποτίουμε με ευλάβεια φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την πατρίδα. Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους, τους ζώντες μαχητές-βετεράνους της Μάχης της Κρήτης. Είμαστε ευγνώμονες στους συμπατριώτες μας μαχητές αλλά και στους βετεράνους των συμμαχικών στρατευμάτων, από την μακρινή Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία αλλά και τη Βρετανία».