ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Στη Θεσσαλονίκη το ευρωπαϊκό προπονητικό camp ενόργανης του 2021, με πρόταση του Νίκου Προβιά


Η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης και εκπαίδευσης για δεκάδες ταλαντούχους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής από όλη την Ευρώπη, έπειτα από την αποδοχή της πρότασης του κ. Νίκου Προβιά να ανατεθεί στην Ελλάδα το φετινό προπονητικό καμπ ενόργανης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής – European Gymnastics.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. κ. Νίκος Προβιάς κατέθεσε την πρότασή του την περασμένη εβδομάδα, στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής της European Gymnastics, της οποίας αποτελεί μέλος. Η Τεχνική Επιτροπή αποδέχθηκε ομόφωνα το αίτημα και η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το προπονητικό καμπ της
ενόργανης γυμναστικής, λίγες εβδομάδες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Στο προπονητικό καμπ, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας στο χρονικό διάστημα 20-30 Αυγούστου, θα συμμετέχουν 48 προπονητές και 48 αθλητές από 24 χώρες, καθώς και 12 κορυφαίοι Ευρωπαίοι προπονητές ως καθηγητές από ολόκληρη την Ευρώπη.

Το καμπ της European Gymnastics διεξάγεται μία φορά τον χρόνο και τα τελευταία χρόνια το διοργάνωνε η Ιταλική Ομοσπονδία Γυμναστικής.

Ο κ. Νίκος Προβιάς επικοινώνησε τόσο με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής κ. Φαρίντ Γκαγίμποφ όσο και με τον Αντιπρόεδρό της κ. Θανάση Βασιλειάδη και τους ζήτησε την στήριξή τους για να έρθει αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός στη χώρα μας.

«Κάνουμε πράξη τις υποσχέσεις μας, βάζουμε την Ελλάδα στο επίκεντρο των διεθνών διοργανώσεων της γυμναστικής», δήλωσε σχετικά ο κ. Προβιάς.