ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Στη Βουλή το θέμα με τη μη πραγματοποίηση επιδοτούμενου προγράμματος ανέργων για τον τουρισμό

Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ. Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», αναφορικά με την αλλαγή του ξενοδοχειακού χάρτη της Κρήτης και τη μη πραγματοποίηση του επιδοτούμενου εκπαιδευτικού προγράμματος ανέργων για τον τουρισμό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ολοκληρωθεί οι αγοραπωλησίες ή οι συμφωνίες μίσθωσης μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της Κρήτης και στο παιχνίδι αυτό, έχουν μπει και εταιρείες ρωσικών συμφερόντων που μισθώνουν κρητικά ξενοδοχεία.

Όσον αφορά το πολυδιαφημιζόμενο επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανέργων για τον τουρισμό, μέχρι τώρα ούτε ένα άτομο δεν εργάσθηκε σε ξενοδοχείο του Ν.Ηρακλείου.

Όπως επισήμανε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ο πρόεδρος των ξενοδόχων μόνο στο Ηράκλειο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 100 ξενοδοχεία, τα οποία ζητούσαν από 2 έως 10 άτομα. Τον Ιούνιο, οι Ενώσεις Ξενοδοχείων της Κρήτης είχαν καταγγείλει ότι για την Κρήτη από τις 10.000 θέσεις είχαν διατεθεί μόνο 671 θέσεις. Είχαν καταγγείλει επίσης την πολιτική του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο ακυρώνει τον ίδιο τον προγραμματισμό του και υφαρπάζει θέσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης από τον τουριστικό κλάδο της Κρήτης και μεταφέρει τους πόρους σε μη τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

Όταν ανακοινώθηκε το ανωτέρω πρόγραμμα, περισσότεροι από 50.000 άνεργοι είχαν δηλώσει πανελλαδικά συμμετοχή και δεν εκπαιδεύτηκε ως τώρα ούτε ένας.

Σκοπός του προγράμματος αυτού, ήταν η είσοδος των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας και η τοποθέτησή τους σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.