ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης – Έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το μεγάλο συλλαλητήριο

Μαζική αναμένεται η κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού στην πρωτεύουσα – Στην πλατεία Βάθης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το μεγάλο συλλαλητήριο

Εκατοντάδες αγροτοκτηνοτρόφοι από όλη την Κρήτη επιβιβάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στα πλοία που τους μετέφεραν σήμερα Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, το πρωί στον Πειραιά για να κατευθυνθούν οργανωμένα και δυναμικά προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πλατεία Βάθη.

Οι Κρητικοί παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, και προσωπικά τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό, ακύρωση της ΚΥΑ για τα βοσκοτόπια, επιστροφή των κομμένων επιδοτήσεων στους λογαριασμούς των πραγματικών δικαιούχων, αλλά και λύσεις για τους δασικούς χάρτες και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, που καταδικάζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Κρήτης σε εγκατάλειψη της γης τους και της αιγοπροβατοτροφίας.

dhl;v

Κινητοποιήσεις αγροτών στο κέντρο της Αθήνας προγραμματίζονται και για αύριο Σάββατο. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, θα καταφτάσουν αγρότες από διάφορες περιοχές (σεισμόπληκτες, πυρόπληκτες και πλημμυροπαθείς), που στηρίζονται και από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Θα συνεδριάσουν στον Πειραιά

«Θα είμαι στο υπουργείο Οικονομικών»

Ο Σπήλιος Λιβανός χθες Πέμπτη, έδωσε στη δημοσιότητα και την ακόλουθη ανακοίνωση: «Αύριο (σ.σ. σήμερα) Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, στις 8:30 π.μ., θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, σχετικά με την εξειδίκευση του μέτρου που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.