ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για την 79η επέτειο εκτέλεσης Μυλοποταμιτών στον Γουρνόλακο η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, παρευρέθηκε χτες στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για την 79η επέτειο εκτέλεσης Μυλοποταμιτών στον Γουρνόλακο.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Δήμο Μυλοποτάμου και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των εκτελεσθέντων Μυλοποταμιτών του Σεπτέμβρη 1943 στη θέση Γουρνόλακος του Ψηλορείτη από τα στρατεύματα της Γερμανικής Κατοχής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κα Λιονή δήλωσε τα εξής:

«Η υπέρτατη θυσία των ανθρώπων αυτών, που έλαβε χώρα στο όνομα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, κατακλύζει τη μνήμη μας και έχει άξια κατακτήσει το σεβασμό και την εκτίμησή μας. Ελάχιστη πράξη ευγνωμοσύνης για την ανυπέρβλητη προσφορά τους στον τόπο μας και στις νεότερες γενιές αποτελεί κάθε εκδήλωση μνήμης στην αυτοθυσία και το μεγαλείο ψυχής των πεσόντων.

Ως Πολιτεία και Κοινωνία έχουμε χρέος να αποτίνουμε φόρο τιμής και μνήμης, στους προγόνους μας, που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, χωρίς να ζητήσουν ανταλλάγματα. Τόσο με τη στάση ζωής μας και την καθ΄ ημέρα πράξη μας, όσο και με τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, όπως η σημερινή».