ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση «Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης: Η Ελλάδα αφετηρία της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας» συμμετείχαν καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου

Οι καταρτιζόμενοι  της ειδικότητας «Tεχνικός χειροποιήτου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος» του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου συμμετείχαν στην νέα θεματική ομαδική έκθεση σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας με τίτλο «Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης: Η Ελλάδα αφετηρία της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας», που πραγματοποιείται από τις  7 Ιουνίου  έως 20 Οκτωβρίου 2023 στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλίας Λαλαούνης.

Στην έκθεση συμμετέχουν 31 καταξιωμένοι καλλιτέχνες, 5 εκπαιδεύτριες και 28 σπουδαστές ελληνικών δημοσίων σχολών αργυροχοΐας. Οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου μελέτησαν την Ελληνική Επανάσταση  και αποτύπωσαν την εμπειρία τους στα έργα τους με παραδοσιακά και σύγχρονα υλικά και τεχνικές.

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια λειτουργίας και έχοντας στο ιστορικό του  περισσότερες από 90 περιοδικές εκθέσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, το  Mουσείο Κοσμήματος Ηλίας Λαλαούνης συνεχίζει αδιάλειπτα το έργο του στοχεύοντας στην διαφύλαξη και ανάδειξη της τέχνης του κοσμήματος και των διακοσμητικών τεχνών. Ως ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, το μουσείο βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινότητας, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση και την έρευνα, προβάλλοντας τον σύγχρονο σχεδιασμό και προασπίζοντας την δημιουργικότητα και την καινοτομία στην καλλιτεχνική παραγωγή του τόπου μας.

Τα έργα των καταρτιζόμενων , που παρουσιάστηκαν στην έκθεση:

1. Καπετανάκη Ευανθία

Τίτλος: «Ελπίδα»

Είδος: Μενταγιόν

Τεχνική: Τοπογραφικό

Υλικά: Ορείχαλκος, Χαλκός, Αλπακάς

2. Πλεύρη Νικολέττα

καταρτιζόμενη του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου

Τίτλος: «Βόλια»

Είδος: Βραχιόλι και Σκουλαρίκι

Τεχνική: Οριζόντια Φύλλωση

Υλικά: Χαλκός, Αλπακάς, Ορείχαλκος

3. Καλλέργη Εμμανουέλα

καταρτιζόμενη του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου   

Τίτλος: «Αντίσταση»

Είδος: Μπρασελέτ

Τεχνική: Married Metals

Υλικά: Χαλκός, Αλπακάς

4. Βροντάκη Γεωργία                                               

καταρτιζόμενη του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου

Τίτλος: «Επίθεση»

Είδος: Δαχτυλίδι

Τεχνική: Οριζόντια Φύλλωση

Υλικά: Χαλκός, Αλπακάς, Ορείχαλκος

5. Ψιστάκη Χαρούλα                                         

καταρτιζόμενη του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου

Τίτλος: «Δύναμη»

Είδος: Βραχιόλι

Τεχνική: Lamination Twist

Υλικά: Ορειχαλκός και Αλπακάς