ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Στην Γαύδο η ΕΛ.ΑΣ για την «Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Θανατηφόρο Τροχαίο»

H 26η Σεπτεμβρίου 2019 έχει οριστεί ως «Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Θανατηφόρο Τροχαίο». Πρόκειται για την πανευρωπαϊκή εκστρατεία «Project EDWARD» , που υλοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με στόχο τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στην Ευρώπη, στους δρόμους της οποίας κάθε μέρα 70 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

Η Ελλάδα έχει από το 2016 το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 12,2 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Κάθε χρόνο 255 άτομα ηλικίας μέχρι 24 ετών χάνουν τη ζωή τους στη χώρα μας στους δρόμους.

Με φωτογραφία από το Νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, την Τρυπητή στην Γαύδο, δίπλα στην γνωστή γιγάντια καρέκλα, η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στόχος παραμένει να μην καταγραφούν θανατηφόρα τροχαία, έστω και για μία ημέρα.

Από το 2012 έως το 2017 είχαμε περισσότερους από 4.000 νεκρούς από τροχαία, σε κάθε έναν από τους οποίους αντιστοιχούν τέσσερα άτομα με μόνιμη αναπηρία, οκτώ σοβαροί τραυματισμοί, 50 ελαφρείς τραυματισμοί. Αντίστοιχα στην Κρήτη, μετράμε από τις αρχές του 2019 περισσότερους από 50 νεκρούς σε θανατηφόρα τροχαία!

Το φετινό σύνθημα της πανευρωπαϊκής εκστρατείας είναι ότι η νηφαλιότητα κάθε οδηγού εγγυάται ασφαλή οδήγηση, ενώ στη σχετική ανάρτηση οι Ευρωπαίοι καλούνται να μην επιτρέπουν «το άγχος της καθημερινότητας να φτάνει στο τιμόνι».