ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη σήμερα ο πρίγκηπας Κάρολος και η Καμίλα

Στην Κρήτη φτάνουν σήμερα ο πρίγκηπας Κάρολος της Αγγλίας, και η σύζυγός του Καμίλα ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στις Αρχάνες, όπου θα έχουν συνάντηση με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί.

Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ήδη από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα αφιχθούν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου στις 11.45 απ’ όπου και θα αναχωρήσουν για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Μετά την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ο Κάρολος θα επισκεφθεί τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής ενώ η Δούκισσα της Κορνουάλης, περίπου στις 13.45, θα μεταβεί στο Οινοποιείο Λυραράκη.

Στις 14.30, θα μεταβούν στις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου όπου θα ενημερωθούν για το έργο της Αναπτυξιακής Ηρακλείου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης & Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία και θα συνομιλήσουν με πρόσφυγες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.

Πριν την αναχώρηση από τη χώρα μας, το Πριγκιπικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή γιορτή στην Πλατεία των Αρχανών με πολιτιστικές δράσεις και παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης.

Την επίσκεψη καλύπτουν τέσσερα βρετανικά τηλεοπτικά μέσα ενώ η ΕΡΤ θα έχει την ευθύνη να καλύψει με εικόνα όλα τα ελληνικά ΜΜΕ.

ΠΗΓΗefsyn.gr