Στην Ρέθυμνο η παράσταση «Μαρίζα ο Γάιδαρος»

Το πεισματάρικο γαϊδουράκι με την ελληνική ψυχή… τώρα και στο θέατρο. Μια παράσταση ύμνος στην σχέση ανθρώπων και ζώων. Μια ιστορία αγάπης και φιλίας ενός ψαρά και του συμπαθούς τετράποδου συνεργάτη και φίλου του. Με φόντο ένα κυκλαδίτικο νησί και πολλή Ελληνική μουσική… Μετά την παγκόσμια επιτυχία του πεντάλεπτου animation «Μαρίζα, ο γάιδαρος», τώρα, η ιστορία ολοκληρωμένη έρχεται να κατακτήσει και το θεατρόφιλο κοινό.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία και τις δυσκολίες που περνάει η σχέση αλληλοεκτίμησης της Μαρίζας και του ψαρά αφεντικού της. Μια τρυφερή, αστεία και διδακτική ιστορία που όμοιά της δεν έχετε παρακολουθήσει. Η Μαρίζα είναι ένας συμπαθητικός γαϊδαράκος που έρχεται να μας θυμίσει πράγματα σπουδαία που εμείς οι Έλληνες είτε ξεχνάμε είτε θεωρούμε αυτονόητα… όπως το ότι ενωνόμαστε σαν γροθιά στα δύσκολα, αλληλοβοηθιόμαστε όταν χρειαστεί, ότι όταν είμαστε «μαζί» ξεπερνάμε τα δύσκολα αντιστρέφοντάς τα σε ωφέλιμες εμπειρίες και τέλος ότι μπορούμε ακούγοντας μια και μόνο αγαπημένη μας μελωδία (όπως αυτή του Ζορμπά) να ανεβαίνουμε τις ανηφόρες και να ξεπερνάμε και τις πιο δύσκολες αντιξοότητες. Η Μαρίζα έρχεται να μας θυμίσει ότι η ζωή είναι όμορφη όταν τη ζεις με αξίες, έχεις φαντασία, επιλέγεις το καλό και… έχεις υπομονή και επιμονή…

Μια παράσταση κατάλληλη για όλες τις ηλικίες με κέφι και χιούμορ, αφιερωμένη σε όλα τα γαϊδουράκια που έχουν υποφέρει και υποφέρουν ακόμα και που ελπίζουμε αυτή η παράσταση να είναι η αρχή του τέλους της κακομεταχείρισης τους! Μέρος των εσόδων διατίθεται γι αυτόν τον σκοπό!

Βασισμένη στο animation παγκόσμιο φαινόμενο του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη, το οποίο έχει αποσπάσει 7 βραβεία σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, διδάσκεται στα σχολεία από πολλούς καθηγητές και δασκάλους και συχνά γίνεται σημείο αναφοράς σε πανεπιστήμια και σχολές. Με αυτήν επίσης – λόγω του ότι δεν έχει λόγια – ασκούνται κωφάλαλα παιδιά. Οι πάστορες στην Αμερική το δείχνουν στο ποίμνιο τους. Μαθητές από πολλά σχολεία στην Ελλάδα δημιουργούν πάνω σε αυτήν, βάζοντάς της διαλόγους… και άλλα πολλά.

Ηθοποιοί: Γιώργος Ηλιόπουλος, Ροζαλία Μιχαλοπούλου Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος Κείμενο: Γιώργος Ηλιόπουλος Σκηνικά-Κοστούμια: Σπύρος Στάης, Νάγια Ζαχαράτου Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Μακρίδης

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο «CINELAND ΠΑΝΤΕΛΗΣ», την Παρασκευή 24 Μαΐου, ώρες 17.00 και 19.00.

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση (από το ταμείο του κινηματογράφου με αρίθμηση θέσεων): 8 €,
Ταμείο: 10 €, viva.gr.
Πληροφορίες: 6970387448