ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στην ΠΕ Ρεθύμνης η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, για θέματα ψυχικής υγείας & πρόνοιας

Σύσκεψη για θέμα πρόνοιας, ψυχικής υγείας και την επέκταση λειτουργίας του προγράμματος Ψυχοικοινωνικής παρέμβασης, που υλοποιείται στο Ρέθυμνο από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, παρουσία της Υφυπουργού Υγείας, κας Κατερίνας Παπακώστα.

παπακώστα στο ρέθυμνο

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Ρεθύμνης, κ.κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και Ανδρέας Ξανθός, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κ. Εμμ. Κλώντζας, εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ρεθύμνης, ο Διευθυντής της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, κ. Γιώργος Νικολαϊδης, εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, καλωσόρισε στο Ρέθυμνο την κα Παπακώστα και αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο τομέας της Δημόσιας Υγείας, με κυρίαρχο την ανάγκη σε προσωπικό, αλλά και το καθολικό αίτημα των φορέων και της κοινωνίας του Ρεθύμνου για τη δημιουργία ιατροπαιδαγωγικού ινστιτούτου στο Ρέθυμνο. Μάλιστα μέχρι την υλοποίηση μιας τέτοιας δομής η κα Λιονή δήλωσε ότι είναι απολύτως αναγκαία η επέκταση του προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης, που υλοποιείται στο Ρέθυμνο από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού τους τελευταίους μήνες και το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η κα Λιονή, όπως και οι συμμετέχοντες, αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο, που παρείχε το πρόγραμμα σε περισσότερες από 400 παιδιά, στις οικογένειές τους, αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα, το οποίο θα πρέπει να συνεχιστεί με την παροχή περαιτέρω χρηματοδότησης από την Πολιτεία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, του εμβολιασμού των μαθητών και την ενίσχυση των μονάδων ψυχικής υγείας. Σχετικά με αυτό το θέμα η κα Παπακώστα δήλωσε ότι επίκειται η ενίσχυση της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με προσωπικό 6 ατόμων (Παιδοψυχίατρος, παιδοψυχολόγος, εργοθεραπευτής κ.α.,).