Στην Tihany της Ουγγαρίας βρέθηκε το μουσικό σχήμα ΙΑΜΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι του Μουσικού Σχήματος ΙΑΜΑ στην πόλη Tihany της Ουγγαρίας, όπου συμμετείχε σε φεστιβάλ –  συναυλία ιατρών μουσικών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/5/2019 στο πολιτιστικό κέντρο Németh László.

Το ιδιαίτερο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός υλοποιήθηκε με τη συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχε στη διοργάνωση .

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από το Μουσείο Ιατρικής , το Μορφωτικό Σύλλογο Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης και  τις ευγενείς χορηγίες της Περιφέρειας Κρήτης και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 28 συνολικά μουσικά σχήματα  (χορωδίες, μονωδοί, οργανικά και μικτά συγκροτήματα) που ερμήνευσαν μουσικά κομμάτια από διάφορα μουσικά είδη  (κλασική, τζαζ, παραδοσιακή, έντεχνη μουσική). Τα μέλη των μουσικών σχημάτων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ είναι  γιατροί και επαγγελματίες υγείας (φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί).

Η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στους γιατρούς-μουσικούς ήταν θερμή   ενώ η οργάνωση ήταν από κάθε πλευρά άψογη. Το ΙΑΜΑ εντυπωσίασε το κοινό με ελληνικά παραδοσιακά και σύγχρονα έντεχνα τραγούδια. Το συγκρότημα καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και δέχθηκε συγχαρητήρια για την υψηλού επιπέδου εμφάνιση.

Η εμπειρία υπήρξε μοναδική για τους συμμετέχοντες. Η  αλληλεπίδραση με μουσικούς ιατρούς από άλλες κουλτούρες και χώρες  έθεσε τις βάσεις για μια πολυεπίπεδη συνεργασία. Η ωραία αυτή ιδέα θα θέλαμε να συνεχιστεί με χώρα φιλοξενίας, γιατί όχι, και την Ελλάδα…