ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στήριξη του αγώνα της δημοτικής αρχής και των ενεργών πολιτών εναντίον της καταστροφικής επένδυσης στον Παλίγκρεμνο Πλακιά

Συνάντηση Α. Ξανθού με το Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γ. Ταταράκη

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη είχε ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός.

Στο επίκεντρο της θεσμικής αυτής επικοινωνίας ήταν η προωθούμενη τουριστική επένδυση στην περιοχή Παλίγκρεμνος του Πλακιά, καθώς και οι εξελίξεις στο θέμα των δασικών χαρτών. Ο κ. Ταταράκης ενημέρωσε το βουλευτή Ρεθύμνου για τη γεωλογική και οικολογική σημασία του Παλίγκρεμνου και για τη μη αναστρέψιμη βλάβη που θα προκληθεί από την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας  σ ’αυτό το ιδιαίτερου φυσικού κάλους τοπίο. Ο Α. Ξανθός ενημερώθηκε επίσης για τις νομικές ενέργειες του Δήμου Αγίου Βασιλείου, ο οποίος σε συνεργασία με άλλους επιστημονικούς και περιβαλλοντικούς φορείς και συλλογικότητες, προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσβάλλει νομικά την καταστροφική αυτή επένδυση και να σταματήσει την εξέλιξη των εργασιών στο χώρο του Παλίγκρεμνου. Ο Α. Ξανθός δήλωσε τον αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον αγώνα της δημοτικής αρχής και των ενεργών πολιτών της Κρήτης, που υπερασπίζονται σθεναρά το φυσικό περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου ενημέρωσε επίσης τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εξελίξεις στο θέμα των δασικών χαρτών και για την ανάγκη να παραταθεί για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων και αιτήσεων διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων, τα οποία δεν ελήφθησαν υπόψη στους αναρτημένους δασικούς χάρτες της ΠΕ Ρεθύμνου. Ο Α. Ξανθός τόνισε την τεράστια σημασία της διευκόλυνσης των πολιτών στην προσπάθεια τους να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα τους και να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, καθώς και της ανάγκης εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας δικαίου στους ιδιοκτήτες γης, ειδικά στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.