Στις 11 Οκτωβρίου τα φετινά Ερμονίκεια

ermonikeia2

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 12/07/15, η 2η Ορεινή Συνάντηση Φίλων Ερμονικείων στα πλαίσια της ανακοίνωσης της ημερομηνίας για τα φετινά Ερμονίκεια. Αν και τα γεγονότα στην χώρα μας επηρέασαν την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων, η 2η ορεινή συνάντηση, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς μεταδίδοντας με αρχέγονους ήχους και μοναδικές εικόνες το φετινό κάλεσμα για τους Ερμονίκειους αγώνες.

Η 2η ορεινή συνάντηση, έχοντας σταθερό στόχο την διάδοση του αθλητισμού και του πολιτισμού, προσέφερε μια σπάνια εμπειρία στους παρευρισκομένους, μέσα απο ιστορικές και μυθολογικές συζητήσεις, ταξιδεύοντας στις εποχές των θεών και την δράση τους στην αρχαία Λάμπη, ενώ παράλληλα έγιναν ηχήσεις απο κόχλο και βυκάνη (κέρας), των πανάρχαιων ηχητικών μέσων που χρησιμοποιούνταν για την μετάδοση μηνυμάτων σε μεγάλες αποστάσεις, την έγκαιρη ειδοποίηση και την συγκέντρωση ανθρώπων, αναβιώνοντας πτυχές της καθημερινής ζωής στις αρχαίες κοινωνίες που συνδέθηκαν με τους αγγελιοφόρους των ανθρώπων αλλά και των θεών.

Την ορεινή συνάντηση ολοκλήρωσαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τo banner των φετινών αγώνων, με την ημερομηνία 11 Οκτωβρίου 2015, να προσκαλεί επίσημα στην διεξαγωγή του κύριου αθλητικού αγωνίσματος, τον 3ο Ερμονίκειο δρόμο των 20 χλμ.

“Μέσα απο την αρχέγονη επική ατμόσφαιρα, με τις μυρωδιές των άφθονων βοτάνων και τις κρητικές μέλισσες-σύμβολο της ευνομούμενης κοινωνίας, η Αγωνοθεσία των Ερμονικείων, στέλνει το μήνυμα της Ειρήνης και της αδάμαστης Δύναμης σε μια ακόμη δύσκολη Γιγαντομαχία που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης μας, προσκαλώντας, κάθε Ήρωα και κάθε Ηρωϊδα σε ένα Πανανθρώπινο κάλεσμα ώστε και φέτος το φως των αξιών του πολιτισμού να εκπέμψει ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο μακριά τη νίκη του Πολιτισμού.

*Η Αγωνοθεσία των Ερμονικείων ευχαριστεί θερμά τους ανθρώπους που στήριξαν την 2η Ορεινή συνάντηση, τον Ε.Ο.Σ Ρεθύμνου και όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το όμορφο γεγονός.

*Πληροφορίες σχετικά με το πνέυμα των Ερμονικείων, τους αγώνες και τα φετινά δρώμενα θα βρείτε στο www.facebook.com/Ermonikia ενώ για δηλώσεις συμμετοχών στον Ερμονίκειο δρόμο 20 χλμ με μήνυμα ή e-mail στο ermonikia@gmail.com. (Ενημερώνεστε συχνά για τρέχουσες αλλαγές).