ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Στις 18:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για οικονομία, εργασία και τουρισμό!

Στις 18:00 σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργό, θα ανακοινώσει ο Κ. Μητσοτάκης στους πολίτες το σχέδιο της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες σχετικά την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό.

Το σχέδιο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά, σε παρουσίαση που θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Τι θα ανακοινώσει

Ξεκάθαρο και συνεκτικό θα είναι το σχέδιο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τον κλάδο του τουρισμού, όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισημαίνοντας ότι είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος του τουρισμού.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που επικαλείται το MEGA αναμένεται να ανακοινωθεί μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα εστίασης, αλλά και σε μεταφορές. Το τέλος διαμονής θα καταργηθεί για τρεις μήνες, ενώ θα μειωθεί η προκαταβολή του φόρου και η μείωση ενοικίου στο 40% θα πάρει παράταση μέχρι και τον Ιούνιο για τις κλειστές ή πληττόμενες επιχειρήσεις. Τέλος, αναφορικά με την καταπολέμηση της ανεργίας, θα επιδοτηθεί η εκ περιτροπής εργασία στο 40-60% της απώλειας του μισθού.

Ο πρωθυπουργός, κατά την Καθημερινή, προσανατολίζεται στο άνοιγμα των συνόρων της χώρας για τον εισερχόμενο τουρισμό από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και της ζώνης Σένγκεν εν γένει αλλά και από το Ισραήλ, από την 1η Ιουλίου το αργότερο, ενδεχομένως και από τις 15 Ιουνίου.

Επίσης, είναι πιθανόν να επιτραπεί το άνοιγμα των εποχικών ξενοδοχείων ακόμα και από τις 15 Ιουνίου (τα δωδεκάμηνης λειτουργίας ξενοδοχεία θα ανοίξουν από την 1η Ιουνίου).