ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης η Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου – Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Με µεγάλη µας χαρά, αποδεχόµενοι την πρόσκληση του Τµήµατος Δοκίµων Αστυφυλάκων Ρεθύµνου, παρευρεθήκαµε στις επετειακές, εορταστικές εκδηλώσεις της Μάχης της Κρήτης.

Οι συνάδελφοί µας, Χωροφύλακες και Δόκιµοι, πολέµησαν χωρίς να τους δοθεί επίσηµη εντολή, υπό της διαταγές του Ταγµατάρχη Χωροφυλακής Ιάκωβου Χανιώτη. Αξίζει να σηµειωθεί ότι στο Ρέθυµνο κατέφταναν συνεχώς νέα τµήµατα γερµανικού στρατού, που καταλάµβαναν σηµεία µε στρατιωτικό ή άλλο επίκαιρο ενδιαφέρον και ασχολούνταν µε την οργάνωση των τµηµάτων τους. Ο Διοικητής της χωροφυλακής Ιάκωβος Χανιώτης αρνήθηκε µέχρι τέλους, να παραδώσει την πόλη, η οποία κατελήφθη µετά από µάχες που είχαν ως αποτέλεσµα να πέσουν ηρωικά και τα τελευταία τµήµατα που την υπερασπίζονταν.

Σε έκθεσή του ο Ταγµατάρχης Χρήστος Τζιφάκης τονίζει: «Το Ρέθυµνο δεν καταλήφθηκε από τους Γερµανούς και η αντίστασή του δεν εκάµφθη, παρά το ότι ο εχθρός και πολυάριθµος ήταν και άφθονα σύγχρονα µέσα διέθετε, παρά µόνο όταν ο εχθρός αυτός κατίσχυσε στο Νοµό Χανίων και από κει µε τα µηχανοκίνητα µέσα µεταφέρθηκε στο Ρέθυµνο».

Δόξα και τιµή! Στους Ηρωικά µαχόµενους συναδέλφους µας, οι οποίοι έπεσαν µαχόµενοι υπέρ Πατρίδος, υπερασπιζόµενοι την Πόλη του Ρεθύµνου έναντι του Ναζιστικού άξονα, των Γερµανών κατακτητών!

Στις εκδηλώσεις επίσης παρευρέθηκαν, µεταξύ των επισήµων, ο Υφυπουργός Υποδοµών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραµαλάκης.

Ο κ. Υφυπουργός για ακόµα µια φορά τοποθετήθηκε δηµόσια, σχετικά µε το θέµα της ανέγερσης του Νέου Αστυνοµικού Μεγάρου Ρεθύµνης, επαναλαµβάνοντας ξανά, τη δέσµευση που έδωσε στο Προεδρείο της Ένωσης Αστυνοµικών Υπαλλήλων Ρεθύµνου την 20-06-2020 σε συνάντηση που αφορούσε το εν λόγο θέµα, δηλαδή ότι από πλευράς της Κυβέρνησης θα εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια, ενώ η δηµοπράτηση του έργου αναµένεται εντός Ιουνίου 2021, η οποία θα σηµατοδοτήσει την επίσηµη έναρξη των εργασιών στον χώρο της Σχολής Δόκιµων Αστυφυλάκων όπου έχει
χωροθετηθεί το νέο Μέγαρο και επίσης ανέφερε ότι σχετική επίσηµη ανακοίνωση θα γίνει το επόµενο διάστηµα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη.

Γίνεται µνεία ότι η Ένωση Αστυνοµικών Υπαλλήλων Ρεθύµνου παίζει πρωταγωνιστικό – καταλυτικό ρόλο, από το έτος 2006, στις εξελίξεις που αφορούν την ανέγερση του πολυπόθητου Νέου Αστυνοµικού Μεγάρου, πραγµατοποιώντας συναντήσεις µε δηµόσιους λειτουργούς και φορείς και αναδεικνύοντας καθηµερινά τις πραγµατικά άθλιες εγκαταστάσεις του σηµερινού κτιρίου. Προς τούτο δηλώνουµε ότι από πλευράς µας όπως αναφέραµε, είµαστε σε συνεχή επικοινωνία µε τους αρµοδίους και πιέζουµε ώστε οι προαναφερόµενες δηµόσιες κυβερνητικές δεσµεύσεις να υλοποιηθούν ΑΜΕΣΑ καθώς τις ακούµε ένα χρόνο τώρα!

Σας γνωρίζουµε επίσης ότι µετά το πέρας των εκδηλώσεων πραγµατοποιήθηκε συνάντηση µεταξύ του Δ.Σ. της Ένωσής µας και του κ. Αρχηγού.

Κατά την συνάντηση τέθηκαν τα παρακάτω θέµατα επιγραµµατικά:

  1. Στέγαση Αστυνοµικών Υπηρεσιών Δ.Α. Ρεθύµνης.
  2. Ιδιάζουσα εγκληµατικότητα στο νοµό µας – Ενίσχυση Δ.Α. Ρεθύµνης.
  3. Αρµοδιότητες Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΣ.
  4. Ανανέωση στόλου υπηρεσιακών οχηµάτων – Υλικοτεχνικός εφοδιασµός Υπηρεσιών
  5. Ένταξη του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνοµίας στον κλάδο βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελµάτων.
  6. Νέο Βαθµολόγιο.
  7. Εµβολιασµός Αστυνοµικού προσωπικού.

Τα οποία ο κ. Αρχηγός αναγνώρισε ως λογικά και δεσµεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς επίλυσή τους.