ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στις εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΕΥΑ ο Δήμαρχος Ρεθύμνου

Στην 32η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης- Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α) θα προεδρεύσει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης το προσεχές διήμερο 1-2 Δεκεμβρίου 2022.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος θ’ αναχωρήσει το πρωί της Τετάρτης 1/12  για την Αθήνα προκειμένου  να παραχωρήσει με τα Μέλη του Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Τακτική  Γενική Συνέλευση της Ένωσης , οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν  την Πέμπτη 2/12 σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Στην εναρκτήρια ομιλία του στη Συνέλευση αλλά και στην παρουσίαση της Έκθεσης πεπραγμένων που θ’ ακολουθήσει, ο κ. Μαρινάκης με την ιδιότητα του Προέδρου της ΕΔΕΥΑ θα αναφερθεί στις σημαντικότερες παρεμβάσεις, διεκδικήσεις και έργα που έχει υλοποιήσει η Ένωση τον τελευταίο χρόνο, με αποδέκτες τις ΔΕΥΑ όλης της χώρας και τους  καταναλωτές  πολίτες, με έμφαση στη διαχείριση του επίμαχου ζητήματος του υψηλού ενεργειακού κόστους, τις προτάσεις επίλυσης του κρίσιμου, για τη βιωσιμότητα και την ποιότητα του παρεχόμενου ανταποδοτικού έργου των ΔΕΥΑ, ζητήματος αλλά και σε έργα προστασίας του περιβάλλοντος, αντιπλημμυρικά, εξασφάλισης καθαρού πόσιμου νερού κλπ που έχει εξασφαλίσει εντάσσοντας τα σε χρηματοδοτικά προγράμματα, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τις κατά τόπους ΔΕΥΑ. 

Στη διάρκεια των εργασιών της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.   θα συζητηθούν επίσης ο απολογισμός του 2021,  ο Προγραμματισμός των έργων και ο Προϋπολογισμός της ΕΔΕΥΑ για το 2023, θα κατατεθούν προτάσεις και  οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Ο Δήμαρχος θα  επιστρέψει στο Ρέθυμνο το πρωϊ του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου και κατά τη διάρκεια της απουσίας  του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στέλιος Σπανουδάκης.