ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στις εργασίες τους τελικού συνεδρίου του έργου Interreg Europe Plasteco στο Μιλάνο θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Ρεθύμνου

Στις εργασίες του Τελικού Συνεδρίου  του διαπεριφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Interreg Europe “Plasteco”, που θα διεξαχθεί  στις  10 και 11 Μαϊου στο Μιλάνο της Ιταλίας θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης με συνεργάτες του.

Όπως είναι γνωστό ο  Δήμος Ρεθύμνης είναι  επικεφαλής του έργου PLASTECO, το οποίο επικεντρώνεται στις  πολιτικές διαχείρισης απορριμμάτων και τις πρακτικές μεθόδους καθαρισμού παράκτιων περιοχών από τη ρύπανση πλαστικών.

Το πρόγραμμα είναι τριετούς διάρκειας και ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου 2023. Στη διάρκεια του, οι εταίροι συνεργάστηκαν και  αντάλλαξαν τεχνογνωσία, εμπειρίες, καλές πρακτικές, προτάσεις και  διαπεριφερειακές ανταλλαγές με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την αύξηση της αποδοτικότητας των πόρων, την άμβλυνση των επιπτώσεων στην υγεία,  την υποστήριξη έργων επαναχρησιμοποίησης πλαστικών, οικολογικής καινοτομίας, εναλλακτικών τεχνολογιών και την ενίσχυση της καινοτομίας.

Στην τελική συνάντηση, στις 10 Μαΐου ο Δήμαρχος Ρεθύμνης θα απευθύνει χαιρετισμό στους συμμετέχοντες εταίρους, ο κ. Μυριοκεφαλιτάκης Βασίλης/ Σύμβουλος Δημάρχου και υπεύθυνος για το έργο “PLASTECO” θα παρουσιάσει το σύνολο του παραχθέντος έργου και τα αποτελέσματα του εκ μέρους όλων των εταίρων και η κ. Γκολφινοπούλου Νικολέτα / αν. Προϊσταμένη Δ/νσης  Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης Δ.Ρ.  θα παρουσιάσει το Σχέδιο Δράσης που εκπόνησε και υλοποιεί ο Δήμος  στο πλαίσιο του έργου PLASTECO  για τη διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων.

Τη δεύτερη  ημέρα του Συνεδρίου, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, θα πραγματοποιηθεί  σύσκεψη μεταξύ των εταίρων του Προγράμματος, στη διάρκεια της οποίας θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα και  η εκπλήρωση των υποχρεώσεων κι εκκρεμοτήτων των εταίρων απέναντι στη διαχειριστική αρχή του Interreg Europe “Plasteco”, ενόψει της ολοκλήρωσής του. 

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του θα επιστρέψουν στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 12 Μαΐου και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.  Θωμάς Κρεβετζάκης.