ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Στις φλόγες για 15η ημέρα ο Έβρος!

Για 15η ημέρα παραμένει σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Εβρο, έχοντας ήδη κατακάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 20 συνάνθρωποί μας.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρό και Γιαννούλη, ενώ κρίσιμος παράγοντας για την κατάσβεση παραμένει η εξέλιξη της διεύθυνσης των ανέμων.

Την Παρασκευή, πάντως, οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ευνοούσαν συνεχώς της αναζωπυρώσεις, ενώ ο μικρός πυρήνας του δάσους της Δαδιά -το μοναδικό ανέπαφο σημείο- τυλίχθηκε κι εκείνο στις φλόγες.

Οι χειριστές των εναέριων μέσων, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι τη δύση του ηλίου, αντιμετώπισαν δυσκολίες με την ορατότητα, λόγω των πυκνών καπνών που απλώνονται στην περιοχή.

Μάχη με τις φλόγες για 15 ημέρες

Οι Πυροσβέστες που παραμένουν στον Έβρο για 15 ημέρες είναι εξουθενωμένοι ενώ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, οι στιγμές που βιώνουν με τον “αντίπαλο” είναι πραγματικά δύσκολες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν 582 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 122 οχήματα.