Στο δρόμο βγαίνουν για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι της Κρήτης, πραγματοποιώντας παγκρήτια κινητοποίηση στο Ρέθυμνο.

Κινητοποίηση προγραμματίζουν για την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί οι συνταξιούχοι της Κρήτης. Τα Συνεργαζόμενα Σωματεία Συνταξιούχων Νομού Ρεθύμνης και Κρήτης απευθύνουν κάλεσμα στους συναδέλφους τους για δυναμική παρουσία.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Συνταξιούχοι της Κρήτης, σας καλούμε να συνεχίσουμε μαζικά στον δρόμο του αγώνα. Όλοι μαζικά να συνεχίσουμε ενωμένοι με όπλο τον αγώνα μας να μην αφήσουμε να εφαρμόσουν το νέο σε βάρος μας έγκλημα. Να νικήσουμε τον φόβο, την αδιαφορία.

Όλοι οι δρόμοι μας οδηγούν στον Άγνωστο Στρατιώτη στις 31/10/2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11 π.μ.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

• Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
• Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
• Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας.
• Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
• Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
• Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
• Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης».