ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Στο Ηράκλειο το 20ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι με το σύνθημα «Γίνε και εσύ κομμάτι!»

Με το γνωστό πια σύνθημα «Γίνε και εσύ κομμάτι!» ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα το 20ο Διεθνές Τουρνουά Ηρακλείου που διοργανώνει το Ηράκλειο ΟΑΑ, ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου.

chess-heraklionΠαράλληλα, με μεγάλη προσμονή στη εγχώρια και διεθνή κοινότητα θα διεξαχθούν δυο «κλειστά» τουρνουά για την επίτευξη νόρμας διεθνούς μαιτρ και γκραν μαιτρ, κάτι που έχει να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας εδώ και 15 χρόνια!! Τα δύο αυτά τουρνουά δίνουν τη δυνατότητα σε ταλαντούχους Έλληνες και ξένους παίκτες να διεκδικήσουν τους δύο κορυφαίους τίτλους στο σκάκι. Καθένα από αυτά είναι αφιερωμένα στη μνήμη δύο σπουδαίων πρώην παγκόσμιων πρωταθλητών: του Κουβανού Χοσέ Ραούλ Καπαμπλάνκα και του Αμερικανού Ρόμπερτ Τζέιμς Φίσερ.

Τόσο τα ανοιχτά τουρνουά –που διεξάγονται σε 3 διαφορετικής δυναμικότητας γκρουπ- όσο και τα κλειστά τουρνουά ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Απριλίου και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 24 Απριλίου. Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200 ενώ ανάμεσά τους θα είναι παίκτες διεθνούς φήμης που κατέχουν το ανώτερο τίτλο στο σκάκι, του γκρανμαιτρ, όπως ο Ισραηλινός GM Evgeny Postny (2606), o Έλληνας GM και προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών Σπύρος Καπνίσης (2451), οι Σέρβοι GM Dejan Antic (2472) και Nenad Ristic (2414), o Ρώσος GM Mikhail Ivanov (2421) και άλλοι 7 διεθνής μαιτρ (ανάμεσά τους και ο 17χρονος Ρεθυμνιώτης Νικόλας Θεοδώρου που είναι Νο8 στην ηλικία του παγκοσμίως) και 9 φιντέ μαιτρ. Μαζί τους στον ομιλο του Β και Γ γκρουπ θα είναι και πλήθος μικρών παιδιών από αρχάριο έως και προχωρημένο επίπεδο που θα επωφεληθούν από την ευκαιρία να λάβουν πλούσιες αγωνιστικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου. Παράλληλα, οι επισκέπτες (με φυσική παρουσία και διαδικτυακά στο chess24.com) ανέρχονται σε χιλιάδες.

Η διοργάνωση Heraklion Chess απογειώνει το 2017 το Ηράκλειο ως σκακιστικό προορισμό με συνολικά 3 διεθνή τουρνουά, 2 τουρνουά επίτευξης νόρμας και 3 νέα μικρότερα τουρνουά 3 ημερών το κάθε ένα (Weekend Tournaments που είναι πολύ συνηθισμένα στην Ευρώπη αλλά γίνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα) και απευθύνονται κυρίως στους ερασιτέχνες σκακιστές του εξωτερικού και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Οι διοργανωτές κατάφεραν να καθιερωθεί πλέον το σκάκι ως ένα άθλημα για όλους, για κάθε ηλικία και επίπεδο. Με την καμπάνια «Γίνε και εσύ κομμάτι» που πραγματοποιείται κυρίως στα social media και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, φέτος δίνεται μεγάλη προτεραιότητα και στην εξωστρέφεια της διοργάνωσης στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Αν λοιπόν, γνωρίζετε τις βασικές αρχές του παιχνιδιού ζήστε την μοναδική εμπειρία ενός διεθνούς τουρνουά που γίνεται στην πόλη μας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.heraklionchess.com