ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο παιδότοποι, παιδικές χαρές και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Παιδικοί σταθμοίΛίγες ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό με το 13χρονο νεκρό αγόρι, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης ζήτησε την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Με κατεπείγον έγγραφό που απέστειλε το υπουργείο στους Γενικούς Γραμματείς και τους Δήμους όλης της χώρας, καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να κάνουν αυτοψία στους χώρους, προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.
Μεταξύ άλλων, το υπουργείο ζητά να καταγραφεί το σύνολο των παιδότοπων που λειτουργούν εντός κάθε δήμου και να ελεγχθεί αν λειτουργούν με την απαιτούμενη άδεια, αν τηρείται ο φάκελος του κατασκευαστή, ο φάκελος συντήρησης και το βιβλίο συμβάντων, καθώς και αν έχουν αναρτηθεί στον χώρο του παιδότοπου ευδιάκριτες και ευανάγνωστες πινακίδες πληροφοριακού περιεχομένου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα αποτελέσματα θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, απολογούνται αύριο Παρασκευή οι κατηγορούμενοι για το τραγικό δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε η 9χρονη αδελφή του.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Τα στοιχεία που προέκυψαν για την τραγωδία, οδήγησαν στην μετατροπή των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις κατηγορούμενοι από πλημμελήματα σε κακουργήματα.