ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Στο νοσοκομείο κοριτσάκι 2,5 ετών μετά από ξυλοδαρμό – Χειροπέδες σε μητέρα και πατριό

Στην Παιδοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται κοριτσάκι μόλις δυόμιση ετών, το οποίο μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής με εμφανή σημάδια από χτυπήματα στο σώμα αλλά και στο κεφάλι του.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στην ΕΡΤ, η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από απανωτά τηλεφωνήματα που δέχτηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, στα οποία όλοι οι καλούντες μιλούσαν για κραυγές πόνου μικρού παιδιού που προέρχονταν από συγκεκριμένη κατοικία στην περιοχή του Πόρου στο Ηράκλειο. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν όντως το παιδί να κλαίει και να φέρει εμφανή χτυπήματα.

Ζήτησαν ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε το κοριτσάκι στο νοσοκομείο, ενώ συνέλαβαν τόσο την 21 ετών μητέρα, όσο και τον παλαιστινιακής ή Συριακής καταγωγής 23χρονο σύντροφό της, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δώσουν εξηγήσεις για την κατάσταση της μικρής.

Στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε η μικρή, πέρα από τα πρόσφατα τραύματα, οι γιατροί διαπίστωσαν και ίχνη από παλαιότερους μώλωπες. Έτσι τόσο σε βάρος της μητέρας όσο και του συντρόφου της σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Και οι δύο κρατούνται και θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου το πρωί της Δευτέρας.

Στο μεταξύ, με εισαγγελική εντολή αφαιρέθηκε η επιμέλεια του παιδιού από τη μητέρα. Έτσι το κοριτσάκι μόλις ολοκληρωθεί η ιατρική του εξέταση θα παραδοθεί στον παππού και τη γιαγιά του, από την πλευρά της μητέρας, πράγμα που σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ αιτήθηκαν οι ίδιοι.