ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο Ρέθυμνο διεξάγεται το 20ο Διεθνές Συνέδριο Μακροοικονομικής Ανάλυσης

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει το 20ο Διεθνές Συνέδριο Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Διεθνούς Χρηματοδότησης στις 25 – 28 Μαΐου 2016 στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι Καθηγητές Joshua Aizenman, University of South California ο George (Yiorgos) Allayannis, University of Virginia, ο Frederic S. Mishkin, Columbia University, και ο John B. Taylor απο το Stanford University.

Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται για εικοστή συνεχή χρονιά, συμμετέχουν καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής και άλλων χωρών, καθώς και ερευνητές και στελέχη διεθνών οικονομικών οργανισμών. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών που αναφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: Μακροοικονομική Πολιτική, Μακροοικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μακροοικονομικά των Αναπτυσσόμενων Χωρών, Χρηματοοικονομικές και Συναλλαγματικές κρίσεις, Εμπειρικές Μέθοδοι στη Μακροοικονομική και Χρηματοοικονομική, Νομισματική Πολιτική, Οικονομική Ανάπτυξη, Τιμές, Πληθωρισμός και Αποπληθωρισμός, Αγορές Εργασίας, Οικονομικοί Κύκλοι, και Διεθνής Χρηματοοικονομική.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με χρηματοδότηση από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Τράπεζα της Ελλάδος, η Εθνική Τράπεζα και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Περισσότερα στο http://macro.soc.uoc.gr/