ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο Ρέθυμνο για τα Θεοφάνεια βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Ρέθυμνο γιόρτασε τα Θεοφάνεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποδεχόμενη πρόσκληση του δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη.

Η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Προδρόμου.

Ακολούθως παρέστη στον καθαγιασμό των υδάτων στο λιμάνι Ρεθύμνου και ευχήθηκε στα παιδιά, τους νέους και μεγαλύτερους που έπεσαν στη θάλασσα για την ευλογία του Σταυρού.

«Σήμερα ο εορτασμός της Βάπτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη για πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου, την έξοδο προς το φως της αλήθειας και την αλληλεγγύη.

Νιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι αυτή τη γιορτινή μέρα κοντά στους νησιώτες μας, σε μία ιστορική πόλη της Κρήτης, το Ρέθυμνο, κοιτίδα και σταυροδρόμι των περισσότερων πολιτισμών της Μεσογείου. Από το Ενετικό Λιμάνι εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά και καλή φώτιση», ανέφερε σε δηλώσεις η ΠτΔ.

Ακολούθησε μικρή βόλτα στην Παλαιά Πόλη, όπου βρέθηκε στην Κρήνη Ριμόντι και ενημερώθηκε για στοιχεία του μνημείου, ενώ επισκέφθηκε και γωνιές της πόλης τις οποίες η δημοτική Αρχή αναδεικνύει, όπως η Στοά Πυθαγόρα.

Η κ. Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον δήμαρχο και στελέχη της αυτοδιοίκησης, απόλαυσε τον καφέ της σε κατάστημα εστίασης στην Παλιά Πόλη.