ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο Ρέθυμνο οι Παγκρήτιοι ομαδικοί και ατομικοί μαθητικοί αγώνες σκάκι

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (ΕΣΣΚ) πραγματοποιεί τους Παγκρήτιους Ατομικούς Μαθητικούς Αγώνες 2024 που θα διεξαχθούν στις 30-31 Μαρτίου 2024 στο ξενοδοχείο Theartemis Palace στην περιοχή της Καλλιθέας στο Ρέθυμνο.

Τους αγώνες διοργανώνει ο ΣΚ.Ο.Ρ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, και του Δήμου Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Κ.

Στο Παγκρήτιο Ατομικό Πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των  Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, Δημοσίων και ιδιωτικών της Κρήτης, που προκρίθηκαν από τους Προκριματικούς Μαθητικούς Αγώνες των Νομών Κρήτης αλλά και όσοι συμμετείχαν με την ομάδα του Σχολείου τους στο Παγκρήτιο Ομαδικό Μαθητικό Πρωτάθλημα που έγινε στις 10 Μαρτίου 2024.

Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής στα Παγκρήτια Ατομικά Μαθητικά έχουν και οι μαθητές των Νηπιαγωγείων και Λυκείων όλης της Κρήτης, ασχέτως αν προκρίθηκαν ή και αν ακόμα δε συμμετείχαν στους Προκριματικούς Αγώνες. 

H τελική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο των αγώνων, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 (15.00-16.00).

  • ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: 

Οι αγωνιζόμενοι στο Ατομικό Πρωτάθλημα θα χωριστούν σε 11 ομίλους. που είναι οι εξής:

1Μαθητές-μαθήτριεςΝηπιαγωγείων
2Μαθητές-ΜαθήτριεςΑ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3Μαθητές-ΜαθήτριεςΒ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4Μαθητές-ΜαθήτριεςΓ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5Μαθητές-ΜαθήτριεςΔ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6Μαθητές-ΜαθήτριεςΕ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7Μαθητές-ΜαθήτριεςΣΤ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8Μαθητές-ΜαθήτριεςΑ΄ Γυμνασίου
9Μαθητές-ΜαθήτριεςΒ΄ Γυμνασίου
10Μαθητές-ΜαθήτριεςΓ΄ Γυμνασίου
11Μαθητές-ΜαθήτριεςΛυκείου

Η αρχική κατάταξη στους ομίλους για όλες τις κατηγορίες θα γίνει σύμφωνα με την τελική κατάταξη των μαθητών στα Πρωταθλήματα των Π.Ε. Η κατάταξη θα είναι εναλλάξ από τις Π.Ε. σύμφωνα με την σειρά (γι’ αυτή την χρονιά) Π.Ε. Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, δηλαδή 1ος στα Παγκρήτια Ατομικά θα είναι ο 1ος των Χανίων, 2ος θα είναι ο 1ος του Ηρακλείου, 3ος θα είναι ο 1ος του Ρεθύμνου, 4ος θα είναι ο 1ος του Λσιθίου, 5ος θα είναι ο 2ος των Χανίων, 6ος ο 2ος του Ηρακλείου και εφεξής μέχρι να συμπληρωθεί η λίστα των προκριθέντων.