ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Στο «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Ανωγείων – Κλείνουν τα σχολεία

Ανώγεια

Στο «βαθύ κόκκινο» κατατάσσονται από αύριο στις 6 το πρωί ο Δήμος Ανωγείων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, καθώς τα κρούσματα «έχουν διπλασιαστεί, μέσα σε δύο ημέρες» όπως ανέφερε.

Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί από τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνου και Χανίων, προκειμένου να μην μπουν και αυτες οι περιοχες στο «βαθύ κόκκινο». Όπως είπε «πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα», ενώ συμπλήρωσε πως θα ενταθούν οι έλεγχοι.

Στον Δήμο Ανωγείων θα ισχύουν τα μέτρα που – μέχρι στιγμής – ίσχυαν στο Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
  2. Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης (εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής).
  3. Αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημόσυνων. Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.
  4. Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.
  5. Δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.