ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Στοχευμένοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στο νομό Ρεθύμνου

Στο επίκεντρο των ερευνών για αδικήματα φοροδιαφυγής βρίσκεται το Ρέθυμνο, με το Σώμα δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να προχωρά σε στοχευμένους ελέγχους. Τις επόμενες μέρες κλιμάκιο του ΣΔΟΕ θα βρεθεί και πάλι στο νομό, καθώς στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται αρκετές περιπτώσεις Ρεθεμνιωτών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή.

Φυσικά και νομικά πρόσωπα φέρονται να έχουν διαπράξει σοβαρές φορολογικές παραβάσεις, ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι τραπεζικοί λογαριασμοί επιχειρηματιών, γιατρών, ελεύθερων επαγγελματιών, συνταξιούχων καθώς και ενός «ανεπάγγελτου» Ρεθεμνιώτη έχουν γίνει «φύλλο και φτερό», αφού το δηλωθέν εισόδημα στις φορολογικές τους δηλώσεις, δεν συμβαδίζει με τα έσοδα και τις καταθέσεις τους.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, στο Ρέθυμνο έχουν «ανοίξει» ήδη οι τραπεζικοί λογαριασμοί περίπου δεκαπέντε φυσικών και νομικών προσώπων, οι μισές περιπτώσεις εκ των οποίων βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ελέγχου.

Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί περιέχουν ποσά που ξεκινούν από περίπου 500.000 ευρώ και ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ατόμου ανεπάγγελτου, που δηλώνει μηδενικό εισόδημα, ενώ έχει στο λογαριασμό του καταθέσεις χιλιάδων ευρώ.

«Οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλη την Κρήτη. Στο Ρέθυμνο υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που μας απασχολούν, όμως το πρόβλημα στη Δυτική Κρήτη είναι γενικότερο. Μέχρι το τέλος αναμένεται να υπάρξει αποτέλεσμα για κάποιες υποθέσεις που αφορούν το νομό Ρεθύμνου» ανέφερε στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ.

διαβάστε περισσότερα στα Ρεθεμνιώτικα Νέα