ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης: 500 έργα μέχρι το τέλος του 2012

Έμφαση στο τομέα των υποδομών, της τοπικής ανάπτυξης και της αντιμετώπισης της ανεργίας δίνει η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ήδη εκτελούνται περισσότερα από 250 έργα, και στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός αυτός να έχει αυξηθεί στα 500 έργα σε όλο το νησί. Αυτό δήλωσε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που βρέθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων όπου υπέγραψε τρείς συμβάσεις για οδικά έργα-παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκ. περίπου ευρώ.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης επισκέφθηκε τον δήμο Αποκορώνου όπου εξέτασε τοπικά θέματα, και παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, και του δημάρχου Γρηγόρη Μαρκάκη δήλωσε: «Έχουμε θέσει ένα βασικό στόχο ως Περιφέρεια, να υλοποιήσουμε μέχρι το τέλος της προγραμματικής περιόδου (έτους) να εκτελέσουμε πάνω από 500 έργα σε όλη την Κρήτη. Ήδη εκτελούνται περισσότερα από 250 έργα στο νησί, και υπάρχει η εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου έχουμε την δυνατότητα να εκτελέσουμε περί τα 500 έργα. Παράλληλα όμως εκτός από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΠΕΠ Κρήτης προσπαθούμε να πάρουμε χρήματα και από τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων».

Ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ακόμα ότι «με την πίεση και την διεκδίκηση της Περιφέρειας Κρήτης έχουν εξοφληθεί όλα τα έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από την ‘Πράσινη Ανάπτυξη’ για την οποία υπήρξαν αμφισβητήσεις σε σχέση με την εκτέλεση του προγράμματος. Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011 έχουν πληρωθεί 25 εκ. ευρώ για την ‘Πράσινη Ανάπτυξη’ ενώ έχουμε στα ταμεία μας κονδύλια ύψους 14 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή εργολαβιών».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο αεροδρόμιο Χανίων λέγοντας ότι «η διεκδίκηση των 110 εκ. ευρώ δεν είναι λίγα χρήματα και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε το κονδύλι γιατί όλοι μαζί παλέψαμε για να γίνει το έργο αυτό».

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε με τον δήμαρχο Αποκόρωνα την εργολαβική σύμβαση που αφορά την «Δημοτικό Οδό που ενώνει το ΒΑ Τμήμα Δημ. Ενότητας Βάμου, από Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδό μέχρι Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδό, και με Δημοτική Οδό Ξηροστερνίου- Αλμυρίδας» Προϋπολογισμού: 1.900.000,00 €.

Ακόμη ο Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε άλλες δύο εργολαβικές συμβάσεις και συγκεκριμένα: η πρώτη αφορά την Γεώτρηση ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας στη θέση Βολακιά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων όπου το ποσό της σύμβασης είναι 60.479,10 €, και η δεύτερη αφορά τον Δρόμο Αγιά – Πατελάρι -Γεράνι με ποσό σύμβασης: 1.604.234,88 € με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να εργάζεται εντατικά ανεξάρτητα των πολιτικών εξελίξεων, μοχθώντας για την μεγαλύτερη ανάπτυξη του τόπου.