ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξεκινούν οι Πανελλαδικές Eξετάσεις – Τα 13 εξεταστικά κέντρα του Ρεθύμνου

Ενόψει της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 για υποψήφιους/ες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στο Ρέθυμνο, η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ παραθέτει στοιχεία που αφορούν στα 13 Εξεταστικά Κέντρα και στον αριθμό των υποψηφίων που εξετάζονται σε αυτά:

Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 στη ΔΔΕ Ρεθύμνου θα λειτουργήσουν:

α. Έντεκα (11) Εξεταστικά Κέντρα για τους 648 μαθητές (τελειόφοιτους και απόφοιτους) 15 Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ της ΔΔΕ Ρεθύμνου.

β. Ένα (1) Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο για τους 28 μαθητές (τελειόφοιτους και απόφοιτους) 15 Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ της ΔΔΕ Ρεθύμνου, που εξετάζονται προφορικά.

γ. Ένα (1) Εξεταστικό Κέντρο (1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου) για τους 140 μαθητές (τελειόφοιτους και απόφοιτους) των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ της ΔΔΕ Ρεθύμνου. Τριάντα πέντε (35) επιπλέον μαθητές των ΕΠΑΛ θα μετακινηθούν στο Ε.Ε.Κ. των Χανίων για προφορική εξέταση.

δ. Ένα (1) Εξεταστικό Κέντρο (Πειραματικό ΓΕΛ Ρεθύμνου Π.Κ.) για τους 260 μαθητές (τελειόφοιτους και απόφοιτους) των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της ΔΔΕ Ρεθύμνου που εξετάζονται στο μάθημα των Αγγλικών.

ε. Ένα (1) Εξεταστικό Κέντρο (3ο ΓΕΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ) για τους μαθητές (τελειόφοιτους και απόφοιτους) των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Περιφέρειας Κρήτης που εξετάζονται στα ξενόγλωσσα μαθήματα, ως ακολούθως:

Γαλλικά (62 μαθητές)
Γερμανικά (78 μαθητές)
Ιταλικά (18 μαθητές)
Ισπανικά (16 μαθητές)

στ. Ένα (1) Εξεταστικό Κέντρο (1ο ΓΕΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ) για τους μαθητές (τελειόφοιτους και απόφοιτους) των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Περιφέρειας Κρήτης που εξετάζονται στο Ελεύθερο σχέδιο (239 μαθητές), και στο Γραμμικό σχέδιο (228 μαθητές)

ζ. Ένα (1) Εξεταστικό Κέντρο (Πειραματικό ΓΕΛ Ρεθύμνου Π.Κ.) για τους 69 μαθητές (τελειόφοιτους και απόφοιτους) των Μουσικών σχολείων της Περιφέρειας Κρήτης που εξετάζονται στη Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία και

η. Ένα (1) Εξεταστικό Κέντρο (Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου) για τους 69 μαθητές (τελειόφοιτους και απόφοιτους) των Μουσικών σχολείων της Περιφέρειας Κρήτης που εξετάζονται στη Μουσική Εκτέλεση και Αρμονία.

Όσον αφορά στην προετοιμασία για τις Εξετάσεις, σε όλα τα εξεταστικά κέντρα έχουν συντηρηθεί τα μηχανήματα ασφαλούς μετάδοσης, έχουν γίνει μέχρι και σήμερα με επιτυχία όλα τα δοκιμαστικά, έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές (ΛΕΕ) και έχουν οριστεί οι επιτηρητές και το
υποστηρικτικό προσωπικό.

Το μήνυμα του Προϊσταμένου της ΔΔΕ Ρεθύμνου προς τους/τις υποψήφιους/ες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 στο Ρέθυμνο

Αγαπητά μας παιδιά,

Σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!

Η ευχή μου είναι να επιτύχετε τους στόχους σας, τόσο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή κάνετε στη ζωή σας.

Σας παροτρύνω να αδράξετε την ευκαιρία, να αποκομίσετε όσα περισσότερα οφέλη μπορείτε από αυτή τη δύσκολη διαδικασία και είμαι βέβαιος πως θα κάνετε ό,τι σας ικανοποιεί, ό,τι είναι σύμφωνο με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά σας, αξιοποιώντας παράλληλα τις πολλές και διαφορετικές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στη ζωή σας. Ακολουθήστε τον δρόμο της καρδιάς σας μέχρι να επιτύχετε τους στόχους σας και συνεχίστε να ονειρεύεστε κοιτώντας προς το αύριο με σύνεση και τόλμη.

Αυτές τις ημέρες βάλτε τα δυνατά σας, άλλωστε ξέρετε χρόνια τώρα από εξετάσεις, δώστε λοιπόν ξανά τον καλύτερό σας εαυτό. Είμαι βέβαιος ότι τα καλύτερα έρχονται! Εμείς σε κάθε περίπτωση θα είμαστε εδώ για σας, προκειμένου να σας υποστηρίξουμε, όποια εκπαιδευτική διαδρομή και αν ακολουθήσετε, εδώ στον τόπο μας ή αλλού. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε οι δρόμοι των επιλογών σας να είναι βατοί, να είναι συμπεριληπτικοί, να είναι με προοπτική.

Καλή επιτυχία, λοιπόν, σε όλες και σε όλους!

Μανούσος Μαραγκάκης
Προϊστάμενος της ΔΔΕ Ρεθύμνου