ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΙΜΙΣΑΚΟΓΙΩΡΓΗΣ

Στον Άγιο Ανδρέα στα Σελλιά – του Γιώργη Σηφάκη (Σιμισακογιώργη)

Ο Μάρκος Βούρβαχης από τα Σελλιά με σφακιανή καταγωγή είναι ένας παραδοσιακός άνθρωπος, γνήσιος Κρητικός καλός οικογενειάρχης αλλά και χαροκαμένος πατέρας αφού έχασε τον γιο του Ανδρέα πριν αρκετά χρόνια.

Στον Άγιο Ανδρέα στα ΣελλιάΈχει άλλους δυο λεβέντες γιους, τον Πέτρο που είναι καθηγητής πανεπιστημίου στο Νότινγκαμ της Αγγλίας και τον Σήφη που είναι επιχειρηματίας και δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Λάμπης.

Μαζί με την σύζυγο του και τα παιδιά του πέρασαν δύσκολα χρόνια μετά τον χαμό του Ανδρέα, αποφάσισαν όμως να χτίσουν ένα όμορφο πετρόχτιστο εκκλησάκι κάτω από το χωριό τους και λίγο πιο πάνω από τον κόλπο της Σούδας Σελλίων και να το αφιερώσουν στον Άγιο Ανδρέα τον Κρή που εορτάζει στις 4 του Ιούλη. Το εκκλησάκι λειτουργείται τότε και στις 30 του Νοέμβρη που εορτάζει ο Άγιος Ανδρέας, ένας από τους 12 Απόστολους.

Βρέθηκα προχθές στην καταπληκτική αυτή τοποθεσία και άναψα το κερί μου στον Άγιο Ανδρέα παρακολούθησα την λειτουργία του σεβαστού ιερέα Σελλίων παπά Γιάννη Βάθη και ευχήθηκα στον αγαπητό Μάρκο να είναι καλά μαζί με την οικογένεια του και να θυμάται τον αείμνηστο γιο του.

vourvaxis-sellia-2

Μετά το πέρας της λειτουργίας μοιράστηκε άρτος και η οικογένεια προσέφερε στους αρκετούς πιστούς που προσήλθαν, ορεκτικά, φρέσκο ψάρι και αγνό ντόπιο κρασί.

Το πρόσωπο του φωτίστηκε και η ψυχή του χάρηκε όταν του αφιέρωσα την μαντινάδα

Εκείνον που΄χει δύναμη μιαν εκκλησιά να χτίσει
πράμα στον κόσμο δε μπορεί να τονε γονατίσει.

Εύχομαι στον αγαπητό Μάρκο και στην οικογένεια του να έχουν την υγειά τους και να λειτουργούν για πολλά χρόνια ακόμα το όμορφο αυτό ξωκκλήσι. Eεύχομαι επίσης χρόνια πολλά με υγεία στον Ανδρέα και Ανδριανή.

Γ.Σηφάκης (Σιμισακογιώργης)