ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο – Συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται καίγοντας 20ευρα

Κάτω από απόλυτη μυστικότητα μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης νωρίτερα το πρωί ο 32χρονος κατηγορούμενος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται πως πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου καλείται να δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία, ενώ υπενθυμίζεται πως σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα κατηγορείται για: απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωση (πλημμέλημα).

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Στα δικαστήρια, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων από οργισμένους Ρομά, οι οποίοι απειλούν πως εάν ο κατηγορούμενος αφεθεί ελεύθερος, η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες Ρομά έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, κρατώντας φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη και ζητώντας Δικαιοσύνη.

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, με τους ίδιους να αναφέρουν πως θα φτάσουν στα άκρα σε περίπτωση που ο αστυνομικός αφεθεί ελεύθερος, ενώ φώναζαν συνθήματα εναντίον του. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα έβγαλαν χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και τα έδειξαν επιδεικτικά, καίγοντας τα, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι: “Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, ο μπάτσος πυροβόλησε γιατί ήτανε Ρομά”.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν λίγη ώρα άγνωστοι τηλεφώνησαν για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί εκκένωση του κτιρίου, παρά μόνο προληπτικός έλεγχος.