ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας συμμετείχε ο Δήμος σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου

Στα χρώματα του λογότυπου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας «ντύθηκε» το Δημαρχείο Ρεθύμνου το βράδυ της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2024.

Ανταποκρινόμενο θετικά στο αίτημα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου ενέκρινε τη συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου Ρεθύμνης, με «Μπλε Λευκό-Κόκκινο» χρώμα, συμμετέχοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο,  στην παγκόσμια καμπάνια που οργανώθηκε από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές   «… η ανακήρυξη του 2024 ως έτους στοματικής υγείας είναι επετειακή καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον πρώτο εορτασμό έτους στοματικής υγείας το 1994. 

Το μήνυμα της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Έτος Στοματικής Υγείας είναι «γεια στο στόμα σου!» και αναδεικνύει την άρρηκτη σύνδεση της στοματικής με τη γενική υγεία και τα οφέλη της πρόληψης για τη στοματική υγεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής…».

Ο Δήμος Ρεθύμνης με ικανοποίηση συνεργάστηκε με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου σε αυτή την επωφελή δράση, που είχε ως  αποδέκτες όλη την κοινωνία του Ρεθύμνου.