Στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 1 εκ. € με προορισμό την Κρήτη μπλόκαραν στην Ιταλία!

stratiotikos-exoplismos-kriti-1

Στρατιωτικό εξοπλισμό, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, που μεταφερόταν με φορτηγό από την Αγγλία με προορισμό την Κρήτη, εντόπισαν οι ιταλικές αρχές στο λιμάνι του Πρίντεζι λίγο πριν το φορτηγό στο οποίο ήταν τοποθετημένο το φορτίο επιβιβαστεί στο πλοίο Euroferry Olimpia που θα το μετέφερε αρχικά στην Πάτρα.

Η περίεργη υπόθεση αποκαλύφθηκε το βράδυ της Τετάρτης μετά από καταγγελία στις ιταλικές αρχές, που εντόπισαν και μπλόκαραν το φορτηγό. Σε έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας και του ιταλικού τελωνείου εντοπίστηκε το ρυμουλκούμενο φορτίο, το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ ο οδηγός, ένας 60χρονος Βρετανός συνελήφθη και θα οδηγηθεί σε δίκη.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, που δημοσιεύουν και σχετικές φωτογραφίες, ο εξοπλισμός επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε άσκηση ή σε επίδειξη που θα έκανε στην Κρήτη η αγγλική εταιρεία παραγωγής οπλικών συστημάτων “Meggit Defence Systems”. Ο οδηγός δήλωσε ότι μετά την άσκηση για την επίδειξη της χρήσης του ο εξοπλισμός θα επέστρεφε στην Ιταλία.

stratiotikos-exoplismos-kriti-2

Σύμφωνα με τις περιγραφές, πρόκειται για εναέριους εκτοξευτές στόχων αλλά και για εξοπλισμό μη επανδρωμένων στρατιωτικών αεροσκαφών.

Το φορτίο επιχειρήθηκε να περάσει στα κρυφά, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι ο οδηγός μετέφερε και τα χαρτιά του με τις περιγραφές του υλικού και την αξία του. Ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε πριν από τον έλεγχο από τους εκπροσώπους των ιταλικών αν έχει να δηλώσει κάτι για το φορτίο που μετέφερε, απάντησε αρνητικά.