ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Στρατιωτικό νόμο κήρυξε ο Πούτιν στις 4 προσαρτημένες περιφέρειες της Ουκρανίας

«Όλες οι ρωσικές επαρχίες θα πρέπει να επιβάλουν μέτρα για την διασφάλιση κρίσιμων εγκαταστάσεων» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που προσάρτησε η Μόσχα. Ο Ρώσος πρόεδρος συμπλήρωσε πως όλες οι ρωσικές επαρχίες θα πρέπει να επιβάλουν μέτρα για την διασφάλιση κρίσιμων εγκαταστάσεων.

Μιλώντας σε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του, ο Πούτιν έδωσε επίσης εντολή στην κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα ειδικό συντονιστικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν για να συνεργαστεί με τις περιοχές αυτές.

Υπενθυμίζεται οτι στις αρχές του μήνα ο Ρώσος πρόεδρος ολοκλήρωσε την διαδικασία επίσημης προσάρτησης στη Ρωσία εδαφών που υπερβαίνουν το 15% του συνολικού εδάφους της Ουκρανίας.

Στην μεγαλύτερη επέκταση του ρωσικού εδάφους σε τουλάχιστον μισό αιώνα, ο Πούτιν υπέγραψε τους νόμους με τους οποίους ενσωματώνονται στη Ρωσία η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, η περιοχή της Χερσώνας και η περιοχή της Ζαπορίζια.