ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Street Food Festival: «Αξίζει να το ζήσεις!» – Συνέντευξη με τον Ανδρέα Γαρυφαλή

Το Street Food Festival έρχεται στο Ρέθυμνο και το Rethemnos.gr βρήκε τον Ανδρέα Γαρυφαλή, ιδιόκτητη του Chillin Events και συνδιοργανωτή του φεστιβάλ, και τον ρώτησε σχετικά την διοργάνωση στην πόλη μας!

Σε μόλις δύο μέρες από σήμερα το Street Food Festival έρχεται στο Ρέθυμνο. Τι να περιμένουμε;

Να πούμε αρχικά ότι εισακούστηκε η επιθυμία όσων πέρυσι αναρωτήθηκαν γιατί αυτή η διοργάνωση να μην γίνει και στο Ρέθυμνο. Έπρεπε όμως να ετοιμάσουμε το έδαφος για να ανταποκριθούμε σωστά στην οργάνωση μηνών που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο φεστιβάλ σε τέσσερις νομούς, μιας και φέτος το Street Food Festival ταξιδεύει για πρώτη φορά και στη Λεμεσό. Όσο για αυτό που θα συμβεί τις επόμενες μέρες στο Ρέθυμνο, αυτό που μπορώ με σιγουριά να πω είναι ότι ο πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τις γεύσεις! Θα διασκεδάσουμε τρώγοντας πολύ καλά!

Προφανώς θα έχετε ακούσει για τις αντιδράσεις ορισμένων, για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ

Όσο και να θέλουμε να κλείνουμε τ’αυτιά μας, προφανώς λαμβάνουμε τα μηνύματα κάποιων, που ευτυχώς όμως, δεν είναι πολλοί. Αυτό που λαμβάνουμε πολύ πιο έντονα είναι τα μηνύματα του κόσμου που περιμένει πως και πως το φεστιβάλ, των φορέων που αγκαλιάζουν με κάθε τρόπο τη διοργάνωση, τον Δήμο Ρεθύμνου που έδειξε και τις δύο φορές, πόσο πολύ θέλει να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση, αλλά και τους συλλόγους εστίασης και ξενοδόχων που αγκαλιάζουν το φεστιβάλ. Είναι καθήκον μας να αποδείξουμε σε εκείνους που αντιτίθενται, αλλά και σε εκείνους που μας εμπιστεύονται ότι έχουν κάθε λόγο να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν αυτή τη πολύ όμορφη γιορτή της εστίασης.

Τι μέτρα έχετε λάβει για να υπάρξει η σχετική ασφάλεια στο χώρο;

Καλή ερώτηση! Αρχικά είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι έχουμε ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια μας πριν από μερικές εβδομάδες στα Χανιά, όπου παρά την μεγάλη προσέλευση, η διοργάνωση λειτούργησε με απόλυτη ασφάλεια. Οι αποστάσεις θα τηρούνται και στην είσοδο, αλλά και μπροστά από τα περίπτερα και τα μπαρ. Θα υπάρχει ειδική σήμανση στο δάπεδο, αλλά και ηχητικά μηνύματα στην είσοδο του φεστιβάλ, ενώ σίγουρα έχει πέσει στα χέρια σας το φυλλάδιο που διανείμεται και αναφέρει τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούνται από όλους. Αντισυπτικά θα υπάρχουν σε πολλά ευδιάκριτα σημεία στο χώρο, αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους, την είσοδο, την έξοδο και τα περίπτερα. Το προσωπικό όλων των καταστημάτων και της διοργάνωσης θα φορούν μάσκες, ενώ κάθε φορά που αδειάζει κάποιο τραπέζι θα καθαρίζεται από την ομάδα καθαρισμού, πριν καθίσει ο επόμενος. Επίσης έχει συσταθεί ομάδα που θα επεμβαίνει για την σωστή τήρηση των αποστάσεων, όπου επικρατεί συνωστισμός. Μπορεί όλα αυτά τα μέτρα να αυξάνουν το κόστος της παραγωγής, όμως σήμερα πιο πολύ από ποτέ έχει σημασία η ασφαλή διασκέδαση του κόσμου και με την συνεργασία των επισκεπτών είμαι σίγουρος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Τι προσφέρει μια τέτοια διοργάνωση στο Ρέθυμνο;

Θα σας πω την προσωπική μου εμπειρία που ίσως βοηθήσει να απαντηθεί το ερώτημα σας. Είχα τη χαρά να επισκεφθώ το Street Food Festival του Βερολίνου και οφείλω να πω ότι είναι η πιο όμορφη ανάμνηση που έχω από το ταξίδι μου. Ο σκοπός μας λοιπόν είναι να χαρίσουμε σε όλους τους εγχώριους και ξένους επισκέπτες την δυνατότητα να διασκεδάσουν, γνωρίζοντας γεύσεις από διαφορετικούς τόπους, αλλά και τη δική μας κουζίνα. Να δώσουμε την ευκαιρία στους ντόπιους να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία από αυτές που ζουν καθημερινά και να θυμίσουμε σε όλους πόσο σπουδαίο πράγμα είναι να κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι με τους ανθρώπους σου, απολαμβάνοντας τόσο διαφορετικές γεύσεις, μυρωδιές και ήχους. Αυτό είναι το Street Food Festival και αυτό το κάνει τόσο επιτυχημένο παγκοσμίως. Γιατί να το στερηθεί το Ρέθυμνο;

Τι θα ήθελες να πεις σε όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το φεστιβάλ;

Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι το φεστιβάλ του Ρεθύμνου θα είναι το πιο όμορφο από τα φεστιβάλ που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, λόγω και του σημείου που πραγματοποιείται το φεστιβάλ. Ο κόσμος θα φάει καλά, θα διασκεδάσει χωρίς μεγάλο κόστος και θα μπορέσει να αποδράσει για λίγο από αυτή τη μαυρίλα που μας έχουν ποτίσει όλα τα αρνητικά γεγονότα που μας συμβαίνουν αυτές τις μέρες. Πριν από όλα όμως να ξέρει ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διασκεδάσει με ασφάλεια.

Ρέθυμνο… Αξίζει να το ζήσεις!