ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Συγχαρητήρια Ανακοίνωση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης για τον Καθηγητή κ. Νικόλαο Σταμπολίδη

Με πολλή χαρά ήρθε σε γνώση μας από τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο και στα ΜΜΕ, η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που αφορά στην επιλογή του Καθηγητή του Πανεπιστήμιου Κρήτης κ. Νικολάου Χρ. Σταμπολίδη, ως του πρώτου εκλεγμένου Γενικού Διευθυντή του Μουσείου Ακροπόλεως.

Η Διεθνής Επιτροπή Επιλογής, μετά από διεθνή προκήρυξη/διαγωνισμό, αποτελούμενη από τον Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακροπόλεως Καθηγητή Δ. Παντερμάλη, τον Ακαδημαϊκό και Καθηγητή του ΕΜΠ Μ. Κορρέ, τον Ακαδημαϊκό και τ. Διευθυντή του Μουσείου του Λούβρου κ. Α. Πασκέ, τους ΚαθηγητέςΑρχαιολογίας κ.κ. Β. Λαμπρινουδάκη και Π. Θέμελη, τον Γενικό Διευθυντή των Μουσείων του Βερολίνου Δρ. Α. Σολ και τον Γενικό Διευθυντή των Μουσείων της Ιταλίας Δρ Μ. Οσάνα, εξέλεξαν τον κ. Ν. Σταμπολίδη ως Γενικό Διευθυντή του Μουσείου Ακροπόλεως παμψηφεί, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εκφράζει θερμά συγχαρητήρια προς τον Καθηγητή κ. Ν. Σταμπολίδη, ο οποίος έχει τιμήσει και συνεχίζει να τιμά το Πανεπιστήμιο με το εξαιρετικό διδακτικό, επιστημονικό και κοινωνικό του έργο και του εύχεται καλή επιτυχία και δύναμη στη νέα του θέση στο Μουσείο Ακροπόλεως, το κόσμημα των μουσείων της χώρας και ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του κόσμου.