ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΥΓΕΝΙΑΡ: «Οι φυσικές καταστροφές δε γνωρίζουν σύνορα» – Ανθρωπιστική βοήθεια σε Συρία και Τουρκία

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των Γενικών-Οικογενειακών Ιατρών των Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού Ρεθύμνης εκφράζουν τη θλίψη τους για τον φονικό σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου 2023 τις γείτονες χώρες Συρία και Τουρκία και την αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράστασή τους στους λαούς των δύο χωρών που δοκιμάζονται αυτές τις τραγικές στιγμές.

Καλούν τα Σωματεία εργαζομένων, τους Συλλόγους, τους τοπικούς Φορείς, τις Αρχές και όλες τις Ρεθεμνιώτισσες και τους Ρεθεμνιώτες να ενισχύσουν τους πληγέντες από το σεισμό συνανθρώπους μας με παροχή βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης και σε ανθρώπινο δυναμικό. Οι φυσικές καταστροφές δεν γνωρίζουν σύνορα, λαούς και πολιτικές αντιπαραθέσεις, άλλωστε και η χώρα μας έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν από σεισμούς και συνεχίζει να δοκιμάζεται.

Με τη σειρά του, ο Σύλλογος Γενικών-Οικογενειακών Ιατρών της δημόσιας Π.Φ.Υ. στηρίζει την συγκινητική δράση των Διευθύνσεων των Κέντρων Υγείας (Ανωγείων, Περάματος, Αγίας Φωτεινής, Σπηλίου) για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους γείτονες λαούς της Συρίας και της Τουρκίας που δοκιμάζονται από τον καταστροφικό σεισμό με άμεση συγκέντρωση απαραίτητου υλικού όπως: ιατροφαρμακευτικό υλικό (φυσιολογικούς ορούς, αντιφλεγμονώδη, αντιβιώσεις, παυσίπονα, αντισηπτικά, επιδέσμους, γάζες, βαμβάκι κ.α.), συσκευασμένες τροφές, εμφιαλωμένο νερό, παιδικές τροφές, γάλατα, είδη υγιεινής (χαρτί υγείας, σαπούνι, παιδικές πάνες κ.α.), είδη ρουχισμού (μπουφάν, σκούφους, κασκόλ, γάντια, κάλτσες κ.α.), κουβέρτες, παπλώματα κ.α.

Το υλικό συγκεντρώνεται στους χώρους υποδοχής των παραπάνω Κέντρων Υγείας  του νομού μέχρι την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023.

Στο πλαίσιο ενεργειών της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. καλούνται όλοι οι συνάδελφοι ιατροί του νομού Ρεθύμνης να συμμετάσχουν στη συγκρότηση και αποστολή ομάδας εθελοντών ιατρών που θα παράσχουν τη βοήθειά τους με οποιοδήποτε τρόπο στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την Ομοσπονδία είναι 210 5232215, 210 5230003 (από 9:00 έως 14:00) και το e-mail: oengegr@gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε στην ιστοσελίδα  oengegr.com.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥ.ΓΕΝ.ΙΑ.Ρ.