Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου εκφράζει την απόλυτη στήριξη και συμπαράστασή της στη συνάδελφο αναπληρώτρια εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Γαράζου, η οποία διώκεται πειθαρχικά από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, επειδή ενήργησε με υπευθυνότητα και σύνεση σε ένα πρωτοφανές περιστατικό εντός του σχολείου.
Την ημέρα του συμβάντος, όταν ομάδα μαθητών προκάλεσε φθορές στο σχολικό κτίριο, η συνάδελφος – ασκώντας καθήκοντα αναπληρώτριας διευθύντριας – αντέδρασε με τον ενδεδειγμένο τρόπο, διασφαλίζοντας τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, ενημερώνοντας εγκαίρως τις αρμόδιες αρχές και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Παρόλα αυτά, ο Προϊστάμενος της ΔΔΕ Ρεθύμνου επέλεξε να της επιρρίψει ευθύνες, φτάνοντας μέχρι την κλήση της σε απολογία με αβάσιμες κατηγορίες.
Το γεγονός αυτό αποτελεί ξεκάθαρη στοχοποίηση της συναδέλφου και εντάσσεται σε μια γενικότερη πρακτική διοικητικής αυθαιρεσίας, όπου οι εκπαιδευτικοί αντί να στηρίζονται στο δύσκολο έργο τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με άδικες διώξεις και αναίτιες πιέσεις.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου:
- Καταδικάζει απερίφραστα την πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου και ζητά την άμεση παύση της.
- Στηρίζει τον αγώνα της ΕΛΜΕΡ και του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Γαράζου.
- Καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕΡ την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ώρα 14:00, στα γραφεία της ΔΔΕ Ρεθύμνου.
ΟΧΙ στις διώξεις εκπαιδευτικών – Στήριξη στα σχολεία της υπαίθρου – Αξιοπρέπεια στους εργαζόμενους!—