ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Αρσανείου: «Πολλά τα λόγια… Λίγες οι πράξεις…»

Μήπως τελικά αποδεικνύονται μάταιες οι ελπίδες των μαθητών του 4ου Αρσανείου Λυκείου και του 5ου Αρσανείου Γυμνασίου; Όταν  για πρώτη φορά πήγαμε στο σχολείο μας, μας είχε δοθεί η εντύπωση ότι θα φοιτούσαμε σ’ ένα από τα καλύτερα σχολεία του νομού Ρεθύμνης, καθώς οι τοπικοί φορείς μας είχαν διαβεβαιώσει ότι πρόκειται για σχολείο που πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Πράγματι σε ότι αφορά την κτηριακή υποδομή του σχολικού συγκροτήματος δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι άριστη, καθώς πρόκειται για δύο καινούρια σχολεία, που λειτουργούν τόσο με την οικονομική στήριξη και προσφορά της τοπικής κοινωνίας όσο και με την συμβολή της Πολιτείας. Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει διορίσει κάποιους εκπαιδευτικούς με τους οποίους ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά.   

Ωστόσο δεν επαρκούν οι καθηγητές αυτοί για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους και γι’ αυτό το λόγο οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Αρσανείου αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους.

Ειδικότερα τα προβλήματα είναι τα εξής:

  • Έλλειψη διδακτικού προσωπικού βασικών ειδικοτήτων σε μαθήματα γυμνασίου-λυκείου, όπως είναι τα μαθηματικά, η νεοελληνική γλώσσα και η λογοτεχνία, η βιολογία, η χημεία κ.ά, ενώ παρατηρούνται ελλείψεις καθηγητών και σε άλλες ειδικότητες, όπως είναι τα θρησκευτικά και τα εικαστικά.
  • Παντελής έλλειψη εργαστηριακού υλικού για τα πειράματα στα μαθήματα της φυσικής και της χημείας  και υλικών για το μάθημα της τεχνολογίας.
  • Ανεπάρκεια αθλητικού εξοπλισμού.
  • Ανυπαρξία αιθουσών για τους μαθητές του γυμνασίου με αποτέλεσμα κάποια τμήματα να κάνουν μάθημα στις αίθουσες του λυκείου.
  • Δεν υπάρχουν βιβλία για την στελέχωση της βιβλιοθήκης.
  • Ανεπάρκεια μηχανημάτων για προβολές (projectors).
  •  Ανυπαρξία φωτεινού σηματοδότη έξω από το σχολικό συγκρότημα για την προστασία και την  ασφάλεια των μαθητών.
  • Έλλειψη στάσης λεωφορείου για τους μαθητές, με αποτέλεσμα την χρήση της επικίνδυνης στάσης λεωφορείου στην εθνική οδό Ρεθύμνου-Χανίων.

Οι μαθητές 4ου Λυκείου και του 5ου Γυμνασίου Αρσανείου έχουν ήδη  καταθέσει τα αιτήματά τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ρεθύμνης και ευελπιστούν για την υλοποίησή τους.        

Οι μαθητές του 4ου Λυκείου και του 5ου Γυμνασίου Αρσανείου