ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία των Πρεσπών: Την Πέμπτη η ψηφοφορία στη Βουλή

Την Πέμπτη ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων.

Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας συνεδριάζει σήμερα και την Τετάρτη θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης η Νέα Δημοκρατία έθεσε θέμα Δανέλλη, μετά την απόφαση του Νίκου Βούτση να τοποθετήσει τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας που θα θέσει επί τάπητος το σχέδιο νόμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, το ζήτημα απέρριψε ο Νίκος Βούτσης.

«Κοινοβουλευτική εκτροπή» συνιστά για τη ΝΔ, όπως είπε ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Κώστας Τσιάρας, η απόφαση του Προέδρου της Βουλής και ζήτησε κλήρωση για την πλήρωση της κενής θέσης του δεύτερου ανεξάρτητου βουλευτή.

Δανέλλης και Μαυρωτάς στην Επιτροπή

Τελικά, η Διάσκεψη των Προέδρων πήρε την απόφαση για κλήρωση για την κάλυψη των δύο κενών θέσεων ανεξάρτητων βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, από την οποία εξελέγησαν ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Βούτσης, απορρίπτοντας την κριτική περί «κοινοβουλευτικής εκτροπής» και «πραξικοπήματος», η κλήρωση έγινε ανάμεσα στους κ.κ. Σπύρου Δανέλλη, Γρηγόρη Ψαριανό και Γιώργο Μαυρωτά που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η κύρωση της συμφωνίας έχει προκαλέσει «ντόμινο» πολιτικών εξελίξεων, μεταξύ των οποίων δύο διαζύγια αλλά και τη διάλυση μιας κοινοβουλευτικής ομάδας.