ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συμμετοχή εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης στο διήμερο εργασιών της επιμελητηριακής κοινότητας της χώρας, στην Κεφαλονιά

Εποικοδομητικό διήμερο εργασιών στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στη Κεφαλονιά, με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων της επιμελητηριακής κοινότητας, του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, Παρασκευής 17 Μαΐου, συζητήθηκε ο διοικητικός απολογισμός που αφορούσε τα πεπραγμένα του έτους 2023 καθώς και ο οικονομικός απολογισμός. Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εκπροσωπήθηκε σε αυτή την πολύ σημαντική ενημερωτική εκδήλωση από τον Πρόεδρο του, κ. Γιώργο Γιακουμάκη, καθώς και τον Α’ Αντιπρόεδρο του, κ. Μανώλη Ψαρουδάκη.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις των προέδρων και μελών της Γενικής Συνέλευσης καθώς και την αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης με το Επιμελητήριο Χανίων. Οι δύο πρόεδροι, Σταύρος Σπαθής και Αντώνης Ροκάκης, επιστέγασαν επίσημα την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την αγαστή τους συνεργασία. 

Στο Δημοτικό Θέατρο Κεφαλλονιάς, βρέθηκαν και τη δεύτερη ημέρα, Σάββατο 18 Μαΐου, οι εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας για να καταθέσουν απόψεις αλλά και να συνομιλήσουν με τα πολιτικά πρόσωπα. Οι εργασίες ξεκίνησαν με τις εισαγωγικές τοποθετήσεις του οικοδεσπότη πρόεδρου του Επιμελητηρίου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Σταύρου Σπαθή, με θέμα: «Η αναβάθμιση των υποδομών ως προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη των Ιονίων»  καθώς και του πρoέδρου ΚΕΕΕ, Ιωάννη Μασούτη. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι συνυφασμένες με τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας και η ενδυνάμωση τούς κρίνεται απαραίτητη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μασούτης. «Τα Επιμελητήρια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, με δράσεις και προγράμματα, γόνιμες διεκδικήσεις και προτάσεις, βασισμένες σε έλλογα επιχειρήματα».

Μεταξύ των πολιτικών προσώπων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΚΕΕΕ, ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωσταντίνος Σκρέκας, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό. Στην ομιλία του ανέδειξε το θετικό πρόσημο που αποδίδει η κυβέρνηση στην υγιή επιχειρηματικότητα και την ανάγκη προώθησης της. «Τα Επιμελητήρια αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης και τα στηρίζουμε. Μαζί θα προχωρήσουμε» δήλωσε, κλείνοντας ο κ. Σκρέκας. Η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή δυναμική της χώρα μας την ανάδειξή της ως προορισμό υψηλής αξίας, με σεβασμόστον άνθρωπο, και στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. «Η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και η ιδιωτική πρωτοβουλία συνεργάζονται, με στρατηγικό σχεδιασμό, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα Επιμελητήρια, με την τεχνογνωσία την οποία διαθέτουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ράπτη.