ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Συμμετοχή της Περιφέρειας στην ημερίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης για τις προοπτικές, τις προκλήσεις και τους περιορισμούς της οικονομικής ανάπτυξης

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης που μπορούν να την καταστήσουν πρωτοπόρα στην ανάπτυξη και τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε στο Ρέθυμνο, με θέμα «Οικονομική Ανάπτυξη: Προοπτικές, Προκλήσεις και Περιορισμοί».

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Γιώργος Ματαλλιωτάκης ενώ ομιλητής ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Δρ Κυριάκος Κώτσογλου.

Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης «γνωρίζουμε καλά τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, υπογραμμίζοντας πως το νησί μας, πρωτοστατεί στον τουριστικό τομέα ενώ διαθέτουμε αγροτική παραγωγή με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. «Στους δύο αυτούς τομείς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό η μέχρι σήμερα οικονομική ανάπτυξης της Κρήτης μας», ανέφερε.

«Διαθέτουμε παράλληλα», υπογράμμισε ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης, «εξαιρετικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, με εντυπωσιακές επιδόσεις σε διεθνές επίπεδο. Μπορούμε και πρέπει να βασιστούμε σε αυτά, για να βελτιώσουμε περισσότερο τις προοπτικές μας και να προετοιμαστούμε για τις προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Αλλά παράλληλα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά μας ιδρύματα για να διερευνήσουμε νέους τομείς ανάπτυξης, στους οποίους θα πρέπει να επενδύσουμε».

Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζει ενεργά κάθε σχετική πρωτοβουλία.

Στην ημερίδα για την Οικονομική Ανάπτυξη της Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Δρ Κυριάκος Κώτσογλου παρουσίασε ως ομιλητής τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για τον τουρισμό ενώ σε δήλωση του επεσήμανε πως «ο Βιώσιμος Τουρισμός είναι η βασικότερη διάσταση της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας για την Κρήτης, που με τη σειρά της είναι, ίσως η βασικότερη διάσταση, μιας Βιώσιμης Κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό και στην Πρόσκληση του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρουσιάσαμε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης και τους Στόχους μας για την Διάσημη, την Πολύμορφη, την Πράσινη – Αειφόρα, την Ανθεκτική, την Smart, την Συνεργατική και την Ολιστική Κρήτη, την Κρήτη που όλοι μας θέλουμε να δούμε ισόρροπα αναπτυγμένη μέσα στην δεκαετία που διανύουμε».