ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνου σε ημερίδα του ΕΜΠ για το ποδήλατο στις ελληνικές πόλεις

Στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε το Ε.Μ.Π. την Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018, στην Ωνάσσειο Βιβλιοθήκη στην Αθήνα, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου των κ.κ. Θ.Βλαστού και Ευθ. Μπακογιάννη με θέμα “Ποδήλατο στις Σύγχρονες Ελληνικές Πόλεις” βρέθηκε και μίλησε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης. 

Για το Ρέθυμνο η πρόσκληση ήταν τιμητική, αφού ο Δήμος Ρεθύμνης ήταν ο μοναδικός που προσκλήθηκε πα όλη τη χώρα, ως πόλη πρωτοποριακή σε θέματα Βιώσιμης Κινητικότητας.

Ο κος Μαρινάκης έγινε αποδέκτης πολύ θετικών σχολίων και συγχαρητηρίων από συμμετέχοντες επιστήμονες στην ημερίδα, για τα έργα που έχουν εκτελεστεί και το Πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει ο Δήμος, με χαρακτηριστικότερη την παρέμβαση του προέδρου της επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, της Βουλής, κ. Ουρσουζίδη Γεωργίου ο οποίος καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία από την επίσκεψη του στο Ρέθυμνο, είπε πως την απογοήτευση που ένιωσε επισκεπτόμενος το Ρέθυμνο το 2002, απ’ όπου ήθελε να φύγει την επόμενη κιόλας μέρα, αναίρεσε η επισκέπτη του το 2017 όπου εντυπωσιάστηκε από την εξέλιξη της και τη μεταμόρφωση της.

Στο ίδιο πνεύμα εντάχθηκαν θερμά σχόλια για το Ρέθυμνο εκ μέρους του κ. Ζέκου Κωνσταντίνου – Εκπροσώπου της ΕΛΛΕΤ – συγκοινωνιολόγου ο οποίος συμμετείχε ως εισηγητής στην ημερίδα, αλλά και από τους κ.κ. Βλαστό και Μπακογιάννη, κ.α.