ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης Γιώργου Γιακουμάκη στις διήμερες εργασίες της συνεδρίασης της ΚΕΕΕ στη Ρόδο

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης της ΚΕΕΕ, στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια του διημέρου 14 και 15 Ιουνίου. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν θέματα, τα οποία αφορούν τους επιχειρηματίες των Δωδεκανήσων αλλά και όλης της χώρας καθώς και η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω των χρηματοδοτικών εγχώριων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Στο πλαίσιο της Διευρυμένης Συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά τις Ευρωεκλογές, τέθηκαν σε ευρεία συζήτηση και οι διεκδικήσεις από τη νέα Ευρωβουλή καθώς και η επόμενη ημέρα για τη μακροημέρευση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να χρηματοδοτήσει μεγάλες επενδύσεις, για να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Πρέπει να προετοιμάσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους της, ώστε να μη μείνουν στο περιθώριο της τεχνολογικής εξέλιξης. Πρέπει να ενισχύσει την άμυνά της, για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών της ενάντια στις εντεινόμενες απειλές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει, επίσης, να στηρίξει στην πράξη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της – που απασχολούν δύο στους τρεις εργαζόμενους και δημιουργούν το 85% όλων των νέων θέσεων εργασίας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Τις εργασίες τίμησε με την παρουσία του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γεώργιος Χατζημάρκου, θέτοντας το θέμα της ενεργειακής μετάβασης και της κυκλικής οικονομίας.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εκπροσωπήθηκε στις εργασίες της συνεδρίασης  από τον Πρόεδρο του και Πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης  κ. Γιώργο Γιακουμάκη, ο οποίος, αναφερόμενος στο πολύ σημαντικό για τις επιχειρήσεις των νησιών  θέμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, τόνισε την ανάγκη επιτυχούς και γρήγορης ολοκλήρωσης  της διαδικασίας καταβολής στους δικαιούχους των σχετικών ενισχύσεων του μέτρου.