Συμμετοχή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου στο πρόγραμμα The Tipping Point

Το ΣΔΕ Ρεθύμνου αποτελεί το πρώτο ΣΔΕ στην Ελλάδα το οποίο συνδέθηκε στο πρόγραμμα  The Tipping Point, καθώς και ένα από 50 σχολεία της περιφέρειας Κρήτης τα οποία συμμετέχουν.

Το δίκτυο The Tipping Point προσφέρει ένα διαδικτυακό περιβάλλον, μέσω του οποίου οργανώνονται και πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις και ομιλίες σε πραγματικό χρόνο. Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να φέρει τους μαθητές και τους εκπαιδευόμενους ενός σχολείου με έμπειρους επαγγελματίες – μέντορες σε μια ευρεία γκάμα τομέων και επαγγελμάτων.

Ομάδα εκπαιδευόμενων του Ά κύκλου πραγματοποίησαν την πρώτη τους τηλεδιάσκεψη με την κυρία Ειρήνη Καραγεωργά, η οποία είχε σαν θέμα τις «Απαραίτητες Βασικές Δεξιότητες για την πρόσβαση στην Αγορά Εργασίας». Η τηλεδιάσκεψη είχε μεγάλη επιτυχία και οι εκπαιδευόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και διατύπωσαν πολλές ερωτήσεις.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό  πληροφορικής του ΣΔΕ Ρεθύμνου Θεόδωρο Τσοβίλη και  συνεργάτιδα την κυρία Ιλιάνα Αγκόρα από την πλευρά του Tipping Point, με τη συγκατάθεση της διευθύντριας του ΣΔΕ Ειρήνης Αντωνίου.

Θεόδωρος Τσοβίλης
Πληροφορικός ΣΔΕ Ρεθύμνου