ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σύμβαση μεταξύ Δήμου Ρεθύμνης και Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για επισκευή σχολικών υποδομών

Προγραμματική σύμβαση  μεταξύ Δήμου Ρεθύμνης και Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης με τον Πρύτανη  του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ)  Καθ. Νικόλαο Κατσαράκη, παρουσία του Αντιπρύτανη  Διοικητικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Καθ. Νεκτάριου Παπαδογιάννη προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα εκτέλεσης έργων συντήρησης των κτηρίων της Σχολής Μουσικής και Οπτοακουστικών τεχνολογιών του ΕΛΜΕΠΑ και των συστεγαζόμενων με τη Σχολή κτηριακών υποδομών του Πειραματικού Γυμνασίου στο συγκρότημα των Περιβολίων.

Οι εργασίες, που θα χρηματοδοτηθούν από  το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΕΛΜΕΠΑ, αφορούν την ανακατασκευή,  βελτίωση και συντήρηση της εξωτερικής τοιχοποιίας (αποκατάσταση φθορών, βάψιμο κλπ) όλων των ορόφων των κτηρίων που στεγάζουν την Πανεπιστημιακή Σχολή μαζί με τους ορόφους που συστεγάζουν το Πειραματικό Γυμνάσιο καθώς και εσωτερικές βελτιωτικές παρεμβάσεις μόνο στους ορόφους της Σχολής.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης και στο πλαίσιο της εν γένει εποικοδομητικής συνεργασίας και αγαστής συνέργειας που διατηρεί ο Δήμος Ρεθύμνης με όλες τις δομές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την ανακούφιση των στεγαστικών τους αναγκών, συζητήθηκε εκτενώς και καθορίστηκε ο περαιτέρω συντονισμός των  ενεργειών τους για την διεκδίκηση ένταξης του σημαντικού έργου ανέγερσης σύγχρονων, ενεργειακά και περιβαλλοντικά  φιλικών,  σχολικών υποδομών, σε έκταση περίπου 70 στρεμμάτων, που βρίσκεται στου Γάλλου, στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης και της Γενικής  Γραμματείας ΣΔΙΤ. 

Το συγκεκριμένο έργο, ως γνωστόν, αφορά τη στέγαση των  Πειραματικών Σχολείων της πόλης, όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνης και της Σχολής Μουσικής και  Οπτοακουστικών τεχνολογιών του ΕΛΜΕΠΑ και συνιστά κοινή επιδίωξη τόσο του ΔΡ όσο και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.