ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για τη φωτιά στην Αχαΐα – Οδηγοί προσπαθούν να φύγουν από τις παραλίες!

Νέα φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη Ζήρια Αχαΐας, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τέσσερις οικισμοί και συγκεκριμένα η Ζήρια η Άνω Ζήρια, και τα χωριά Λαμπίρι και Καμάρες.

Μάλιστα, στο Λαμπίρι η αστυνομία προχώρησε απομάκρυνση λουομένων που βρίσκονταν σε παραθαλάσσιο μέτωπο, πολύ κοντά στη φωτιά.

Σύμφωνα με το MEGA έχουν καεί πέντε σπίτια από την μεγάλη φωτιά στη Ζήρια, ενώ έχει σταλεί μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους στα Ζήρια, το Λαμπήρι και τις Καμάρες καλώντας τους να κατευθυνθούν προς το Αίγιο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, κάτοικοι στο χωριό Κάτω Ζήρια έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα και στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Συναγερμός επικρατεί στην Παλαιά Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου

Συναγερμός επικρατεί αυτή την ώρα στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου από τους λουόμενους που προσπαθούν να απομακρυνθούν με τα αυτοκίνητά τους από τις παραλίες Λαμπίρι και Καμάρες, καθώς και από άλλες παραλίες που γειτνιάζουν με αυτές, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή. Αποτέλεσμα είναι να έχει δημιουργηθεί ατελείωτο μποτιλιάρισμα!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr, ακινητοποιημένα είναι και τα οχήματα στην Ν.Ε.Ο Πατρών Αθηνών στο ύψος της φωτιάς. Τα οχήματα κατευθύνονται στην έξοδο 24 από το Δρέπανο και τα Σελιανίτικα.