ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση εργασίας για τη Σχολή Ασωμάτων & τη λειτουργία του ΕΛΜΕΠΑ στο Ρέθυμνο

Συνάντηση εργασίας αναφορικά στο έργο της Σχολής Ασωμάτων στο Ρέθυμνο, είχε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, καθηγήτη κ. Νικόλαο Κατσαράκη, στην Πρυτανεία του Ιδρύματος στο Ηράκλειο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διαδικαστικά και θέματα λειτουργίας του υπό σύσταση Φορέα Αστικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα διαχειρίζεται τo Δίκτυο έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων. Ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της κας Λιονή για συνεργασία, δηλώνοντας ότι το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο θα συμμετάσχει στην Επιστημονική Επιτροπή του υπό σύσταση Φορέα (σημειώνεται ότι στην εν λόγω επιτροπή συμμετέχει και το ΙΤΕ) προσφέροντας την τεχνογνωσία και την επιστημονική του συνδρομή.

Πέραν της Σχολής Ασωμάτων η κα Λιονή και ο κ. Κατσαράκης είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για την εν γένει λειτουργία του παραρτήματος Ρεθύμνου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και κυρίαρχα του κτιριακού ζητήματος. Όπως τονίστηκε έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες αναφορικά στη μετεγκατάσταση των υφιστάμενων Σχολών, αλλά και των υπό ίδρυση του ΕΛΜΕΠΑ,  σε εκτάσεις στην περιοχή  του Γάλλου.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο κτιριακό του Κέντρου Φυσικής Πλάσματος & Laser του Ιδρύματος, που εδρεύει στα Τρία Μοναστήρια, η κα Λιονή δήλωσε ότι πρόσφατα ξεπεράστηκαν τα τεχνικά ζητήματα, που είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των εγκαταστάσεων.